Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Напади од кучиња - со причина или без?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 2 јануари 2022.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Молим. Да разговарам? Они да се свесни треба да реагираат, а не да гледат само

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Јас па не знам на кој форум пишувам. Тука кучињата се повеќе ценат од животот и безбедноста на децата. Бљак

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.253
    Па, разговор и/или пријава е решение.Куршумот не е.

На _adi_5 и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Еве сега отидов да испукам. Колку сте буквалисти, страшна работа, како ви одговара така си читате

5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.253
    Никој не рече дека ќе одиш.

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Па да де. Битното е тоа што сум напишала еден куршум... А тоа што кучињата ничим изазвани лаеја и трчаа по нас додека сопствениците си седеа во двор, небитно е. Небитно е што бевме сами со децата, детето се туткаше во мене исплашена додека некој од страна гледаше. Ама не бе, ние сме ги испровоцирале.

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.524
    Пријави бре жено. Пријави. Ако добро ме држи меморија 11-2 кучиња ми се имат пуштено најмногу до сега. Малите кучиња шо редовно ме лаат се точно 6 на број. And it ain't a competition. Ништо не е црно- бело и стварно пробав да комуницирам ама ваљда не сегде се можи. Се шо ти реплицирав е дека те разбирам и ја сфаќам фрустрацијата пошто бев чоек со страв и чоек со исто искуство. Али цел филм напрај од после така да сите прајме грешни проценки јбг.

На Ugly Duckling, Amellie13, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    Луѓе, кучињата се реален проблем и оние по улици што се движат чопоративно почнаа и мене да ме плашат особено ако е подоцна навечер зошто знаат да се залетаат, а никогаш не се случило да имам проблем.
    Сите сакаме животни ама застанете од страна на луѓето зошто навистина е страшно. Сигурно од афект пишува така, а не дека ќе отиде и тоа ќе го направи (нели, куче кое лае не каса :D ).

На ane.bella, christinnn, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    А кај уствари се пријавувуваат кучиња што напаѓаат?

10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.524
    Лично, би одела со полиција. Па ако не е за таму ваљда тие знат каде? Ама ако се со сопственик дефинитивно во полиција пошто уствари јас го пријавувам сопственикот. И знам слична ситуација како членката шо опиша каде сопственикот беше пријавен и тужен покасно.

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Вие мене ме нападнавте и ги браневте кучињата, а јас никаде не ги нападнав кучињата туку сопствениците, па сега тражили сте добили сте

12. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    @theowndemon домашни можеби. Ако се работи за улични кучиња полицијата не може ништо да направи и не знае каде да упати. Имам пријавувано, дури погорни по хиерархија ме примија и единствено што направија е записник, а кучињата години подоцна, откако се одвоија и остана само едно (и така не е страшно) го припитомив, го хранам, ама додека да се припитоми сите имаа страв.

Нема каде да се пријави.

На buba4e89 и theowndemon им се допаѓа ова.
  13. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    9.242
    Дајте малку реално за ситуацијава. Аман не се правете јаки на форум.
    Факт е дека има полно кучиња кои се опасни, ако вашето куче не е, не мора да значи дека сите не се.
    И јас сум љубител на животни, имам и кучиња и мачиња ама па секогаш сум внимателна со нив, сепак е тоа животно. Не му се знае што може да направи, а и такво нешто не се предвидува.
    Некогаш на форумов стварно знаете да избегате од реалноста.
    Јас не го поддржувам она што членката го пиша, сигурно во нервоза го пишала сето тоа ама ѝ верувам дека била нападната и не би сакала да сум на нејзино место.

На Hellobeautiful, christinnn, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.524
    Да, за домашни знам дека можи. За улични обично викаат шинтери али то ми е слушнато од луѓе шо имале проблеми во маало со глутници, ама такво искуство немам па искрено - не знам ни како да се јавам таму.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Со што ги испровоцира кучињата за да ти се пуштат? Оти според грлроуз кучињата не напаѓаат ако не се испровоцирани
    Тоа ме највеќе нервира, кога некој рече дека не напаѓаат ако не се провоцирани. Ахм

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.968
    Апоропо муабетов, сум била нападната од домашно милениче, паднав си ја скршив раката (ете, и се остварила не толку злобната желба на членката :$). Не доведе до тоа да ги мразам кучињата. И според мене луѓето кои не сакаат животни немаат душа, па колку сакаат нека се удараат во гради.
    Проблем се уличните животни, да. Ама, нека ви текне кој ги фрла по улици кога ќе и здосадат. И така магичен круг.
    Душо, јас реков дека не сум била со вас и да не сум видела. А, вака да си додаваш и оддаваш работи не е убаво. Ама, ти си знаеш...

На januari19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Не знам, прашувам за да знам, да не има некое место конкретно. На пример ако немаат сопственик.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Не знам што ќе направите во ситуација на @forumce опколени со кучиња а вие со двете деца,па едното куче не дај боже посегне по едно од децата, па другото по другото дете а сопствениците мува не ги лази, не знам како ќе ви беше,ни до телефон нема да стигневте да се јавите. И тогаш во таа ситуација ќе останете да гледате само бидејќи еден човек не може сам да се справи со бесно куче.
    Сме дискутирале на велико за темава, таа нема да му свирне куршум уште сега одма и да одговара за него, не бидете буквалисти и не преовеличувајте.
    Да не било толку страшно немало да го побара маж ѝ.

На prashinka, ane.bella, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.780
    Допаѓања:
    169.524
    Му влегов на нивна територија, искрено, јас бев крива. :D Т.е. татко ми, пошто му кажав дека таму има кучиња и да ги заокружиме али тој сметаше дека е одлична идеја да одиме дирек низ нивното. Сме имале среќа само ќе речам оти глутници се преопасни.

И јас би се согласила дека има, особено на зима, гладни кучиња и насилни, ама поќето улични се само гладни, друго и не баш. Ама и то не е ситуацијата и темата сега зошто ти нагласи дека имаат сопственик. Исто така ако се има сопственик, како шо пишав и првиот пат ко те цитирав - е слика прилика на сопственик. Многу поќе имам сретнато агресивни кучиња со сопственик, него без сопственик. Пошто многу сопственици не знат дресура. „Дресираат“ со тепање и насилство и само природно кучето така ќе се однесува и без провокација. Понатаму и потврдено со реакцијата, или поточно, недостатокот на реакција на сопствениците. И пошто ситуацијата ти е со кучиња со сопственик - пријави. И за ова знам дека ќе има добар исход пошто знам за ситуации каде куче со сопственик напаѓа или преплашва некој и тој некој пријавува во полиција и после се тужат. За улични не знам како да се пријават, немам пријавувано, и ве молам нека ме цитира некој ако знај пошто мислам дека е корисна информација шо ќе сакам да ја раширам при вакви муабети.

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    А куршумите што ги спомнуваш за кого ти беа наменети за кучињата или за сопствениците?
    Језиво :x

На _adi_5 му/ѝ се допаѓа ова.