Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Напади од кучиња - со причина или без?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 2 јануари 2022.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Прочитај убаво што имам пишано

На Billy Idol, Yowannty, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    не дочитуваат бе, си бараат рачки за карање.
    Многу сме смешни овде, у една тема имаш Х и У членка, абе решето се праат, у друга тема сложни браќа караница градат.Ќе кажеш, до темата до мислењата е.Ама ја бар сум се приметила, со тие шо се слагам, се слагам за 99% од темите, а со тие шо сум се спукала, сегде се контрам пошто имаме различно мислење.
    Пример еднаш се десило со Вајлд да не се слагам, со Инди сеа не се слагам за цицките, итн

@СуперДевојка не напаѓаат?
    Еве пример од друг поглед.Идеш по улица те напаѓа манијак ама не си го испровоцирала.И зашо те нападнал?не напаѓаат они така.
    Она не пиша дека буквално ги нападнале, ама ги заобиколиле и не можеле да мрднат.и ете и е страв, башка со две деца да била, и да трча ќе почнат да трчаат по нив.Може сакале да играат или да ги нушнат, ама страв и` е.
    и да напаѓаат без причина, т.е има причина, кога се гладни или им е ладно.
    Баба ми ја има гризнато куче маалско кога идела по улица, со шо го испровоцирала?Со тоа шо идела?
    ја така ќе му даам еден шут во глава ако ме гризне, па ќе запамти за цел живот.
    Ај ја да дојдам да те гризнам на улица, ќе ме пријавиш одма, така?

На forumce и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ете јас да ти кажам дека напаѓаат. Буквално ништо не направив, поминав по улица, се затрчаа кон мене, ме нападнаа.
    Не знам во кој свет живееш, ама очигледно не ја гледаш реалноста како што треба.

На Billy Idol, Yowannty, Hellobeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    Малку (повеќе) си грешка за ова, особено ако се собрани повеќе на број.

На Billy Idol, Anie93, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.969
    Која ти е поентата на ова?
    Ај ќе си бидеме злопамтила и во сите теми ќе се рчкаме, ако на некоја не сме се сложиле? Па тоа е сосем исто со она што сега го збориш и си против.
    Треба да имаш слободно многу време за да се сеќаваш со кој си се скарала и со истиот да се караш по сите теми.

На Feminka22, theowndemon и Amellie13 им се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас мислам дека ти си грешка ама не планирам да се расправам со кучомразачи.

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Мислам дека членката сака да каже, има причина, ама таа причина може не си им ја создал ти. Може е гладно, може е не истрчано, може е тепано. Може накриво си го погледнал. И слично.

Ја не знам што се правдате за сопствена заштита. Кој ве нападне, дали куче, дали човек, бранете се и ич да не се замарате која била причината зошто ве нападнале. Битно е да се заштитите.

На buba4e89, Bezimenka90 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  8. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Никој ама баш никој неможе да биде 100% истомисленик со друга личност. Ставовите се разликуваат барем и за нешто најминорно.
    Ради то сме цивилизирани со респект.
    Да бевме сите исти тука, форумов немаше да е активен ниту интересен.
    Поубаво е вака уф:sun:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    Во ред. Зошто мислиш дека јас сум грешка? И кој тоа овде е „кучомразач“, нешто не ми е јасно?

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Dogs can become aggressive and bark, growl, lunge at, and even attack other pets and people for all kinds of reasons — dominance, fear, defense of territory, pain, frustration, overly enthusiastic play, and more

Why would a dog attack unprovoked?
    There are multiple reasons that a dog may exhibit aggression toward family members. The most common causes include conflict aggression, fear-based, defensive aggression, status related aggression, possessive aggression, food guarding aggression and redirected aggression.\

Тоа е ко да отидеш у савана и да дое лав да те гризне.Зашо да те гризне?
    доминација сестро.
    Мене ми имаат 3 пати рипнато кучиња кога сум имала добиено, осеќаат крв нели
    Со шо ги испровоцирав јас?Со тоа шо иам добиено?Да не идам на гости таму дур иам добиено?
    Едното едвај го тргнаа од мене, двајца го влечеа на грб ми рипна, еден е питбул за нога ми се обеси и во ногата ми ја е*еше дур не беше другаров тука.Третиот стафорд исто ми рипна на нога, газдата мораше да го удри дури за да ми се тргне.Со што ги испровоцирав јас?
    Јас сум оогроооомен обожавател на кучиња.И ќе чувам еден ден сигурно, ама да ми се обеси така или да ме нападне?Шут одма
    Питот го бутнав со ногата малце, ама страв ми е во таква ситуација на напаленост да не ме гризне и бетер да стане.А со ,,тргни се" и ,,остај ме" не се разбраа

@GirlRose зборам з алицемерието, не викам дека сите се слагаме.Ама за некои работи ми е смешно.На една тема со дрва и камења меѓусебе, на друга здружени против трета особа.И не неам толку слободно време, него добро памтење.Во рок од 7 години овде, на прсти се бројат тие со кои стварно сум се скарала.Не спукала, пошо углавном сум контрашка,без осет и без влакна на јазикот, па со доста од вас влагам во сукоб.

11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.361
    Допаѓања:
    126.254
    И тоа е битно, де.
    Да, има кучиња што напаѓаат и без провокација.Не сме бранители на кучиња, туку велиме дека за нивното однесување примарната вина е кај човекот и институциите.
    И, зошто зборуваш вака?
    Со истурање нервоза врз друг ништо не се решава.
    Кажани ти се разумни опции, или да разговараш со нив или да ги пријавиш.За да не се повтори тоа.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Затоа што ниедно куче не напаѓа без причина. Може јас, ти, мислиме дека немало причина, но имало. Има соодветна тема за истава дискусија и имам пишувано таму и дискутирано е потпопно истово. Плус се работи за домашно куче, а не улично, така што не биле чопор. Може децата на членката го испровоцирале, ама таа никогаш нема да ги окуди нив и залудно зборуваме.
    А причините се милион: си му влегол во територија, си трчал, се плашиш испушташ мирис на страв, мирисаш на друго животно, му личиш на некој кој го нападнал претходно…милион. Ние мислиме ништо не му правиме, за кучето не е така.

На Ugly Duckling и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Значи во ред.
    Секако си била исплашена, со деца.
    Не знам дали некој има што не бил во таква ситуација, не може да не те разбираме кога сите живееме во градови полни со бездомни кучиња.
    Не дека не се случило да земат пушка особено по селата и стрелај.
    Таквиот муабет не ти е на место најросто кажано.
    Пошто кај нас насилство се нормализира често, пробувам да ти објаснам зошто муабетот со куршуми тригернува повеќе луѓе.
    Да го направиш муабетов во живо пред повеќе луѓе, незгодно ќе им падне и фаца ќе направат. Пошто природна работа е на муабет за користење куршуми да се осетиш незгодно.
    Кучињата се животни. Немаат свест. Омразата кон нив нема да го реши проблемот.
    Што ако сопствениците ги чуваат во двор кога бездомни кучиња има илјадници.
    Да го напишеш поинаку - ме нападнаа и мразам што не можам да излегувам на раат - не мислам дека некој ќе изреагираше.

На nextredstyle, GirlRose и theowndemon им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Како можеш да пишеш дека децата го налутиле кога тоа беше во двор и не го ни видовме кога почна да нае по нас и да излезе од двор.

На Billy Idol, ane.bella, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.391
    @СуперДевојка сфаќам што сакаш да кажеш. Во случајов кучето е домашно, но ти напиша дека општо не напаѓале, а не е така. Мене не ми е јасен твојот пристап кон ова, да ти се виновни луѓето, а да ги правдаш кучињата, бидејќи не можеш да правдаш животински инстинкт пуштен во цивилизација (точно, овде непостоечките институции се виновни) и соберен во поголем број. Во моментот кога напаѓа не ми е гајле дали и од која причина кучето е испровоцирано, секој гледа да се спаси на начин на кој умее. Кога не постојат функционални институции, не смееш да ги обвинуваш луѓето за начинот на кој би одбрале да се одбранат (иако ретко кој би се посегнал по оружје освен вака пред тастатура). Колку и да ги сака кучињата, не верувам дека некој би одбрал да остане без рака.

Последна измена: 23 февруари 2022
    На ane.bella и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Можда сме ги испровоцирале оти сме испуштиле некој мирис, се плашиме или сме им влегле во територија? Брееј, многу длабоко нурнавте во психологијата на кучињата а го заборавате фактот дека и кучињата се обични животни и ништо поќе.
    Тоа домашни ранети кучиња ги напаѓаат сопствениците, не па улични кучиња кои се гладни и премрзнати.

На Billy Idol, ane.bella, Yowannty и 8 други им се допаѓа ова.
  17. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Секогаш ќе правдам кучиња зашто овде имаме човек кој се претставува како здрав и прав, со ум и разум, а ладнокрвно зборува дека би употребил куршум за да реши ситуација, а потоа вреѓа и посакува зло на други само поради различно мислење. Кучињата се многу подобри личности од таквите “луѓе”.

На GirlRose му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    12.015
    @forumce многу ми е жал што сте имале таква непријатна случка, се надевам дека ти и децата сте добри.

Огромен љубител сум на кучиња, ама и без да има некаква провокација од страна на човекот, има и такви кучиња што можат да нападнат заради траума, страв, територија.

И во никаков случај кучето не е криво ако е домашно, тука сопственикот има најголема вина и одговорност заради несоодветно чување и воспитување.

За уличните кучиња, треба да превземат одговорност општините, да ги згрижат и да имаат соодветен третман, а на сопствениците да им ги одземат кучињата и да ги казнуваат.

Овој народ по џеб треба да го удриш за да се освести.

На nextredstyle, Billy Idol, forumce и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Како кучињата немаат свест?
    многу ме интересира

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Сум чувала и маче и куче и не сум ниту удрила животно во животот, ама ете ради два збора кои памет јас не ни реков дека ќе испукам, ниту пак дека ќе убиијам животно, ме нарекоа убиец. Ама добро има модератор, нека си забрише тоа навредите.
    После оваа случка две мали кученца од комшиите дојдеа пред портата и ќерка ми почна да бега. Она се плашеше од кучиња, ама сега мислам уште повеќе.

На ane.bella, NoirSerpentine и fbaby им се допаѓа ова.