Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Напади од кучиња - со причина или без?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 2 јануари 2022.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.113
    Допаѓања:
    67.094
    Ве замолувам без навреди, ќе следуваат банови од темата.

На Ani93, edna_malecka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Во последно време се повеќе се забележува агресија кај кучиња од сопственици, дали од недоволно грижа, шетање и мешање меѓу другите луѓе и кучиња, него ли кај бездомници кучиња кој се само уплашени, но слободно и мирно си шетаат помеѓу луѓето се галат и се мили.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.017
    Па еве ќе ја потапшаме по рамо и ќе ја поддржиме дека куршум за кучиња е решение.
    Само напред, само јако.

На staycalm, СуперДевојка, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И од нешетање е.
    Мене тој стафот шо ми има рипнато, многу кучиња има нападнато пошо не е шетан.Нема газдата време да го шета као, и не го шета, и кучево надвор кога ќе искочи, сите не` гледа како потенцијална опасност, плен или не знам као не гледа.А у двор е вака сонце, се галиме си играме, се влечеме со играчки.Ама надвор од порта е страшен..
    А еднаш ја го шетав, газдата се изгуби од видик, толку ме повлече што морав да го пуштам ланецот, забите ќе ги искршев

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Па вие за ситници се фаќате. Ти си толку светица што никогаш во афект и кога си лута никогаш не си навредила никого или слично кажала. Еве јас отидов да го утепам кучето, зарем не знаеш. Јас што ни на дете немам удрено рака а не па на животно. Ама вие толку се правете пресвети што дури и смешно ми паѓа.
    Патем, не пишав никаде дека за кучето е куршумот. Ама нели тука секако селективно се чита

Последна измена: 23 февруари 2022
    На Yowannty и Just.do.it им се допаѓа ова.
  6. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Е зошто го чува, да го варди дворо? Кучињата исто како луѓето му треба дружење галење шетање. То куче е потенцијална опасност за некој да нападни, ама на газдата кога не му иди умо ќе го пријават или накрај ќе му го отрујат како шо се трнати.

Немора куршумот одма па вие:rofl: има од оние свирчињата:party:

На januari19 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Да. Има некои што земаат кучиња баш за тоа

На januari19, Feminka22 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Го имаат пријавувано.
    го зема кога имаше време, сеа ради работата нема кога да го шета.
    И ја му зборам, шетај го.Прво е греота, ни дворот не е нешто голем..
    а да го даде шанса нема, може да го искасапи новиот газда.
    да, знам и такви случаи.Како обезбеџење го зимаат кучето, така и го третираат
    и после..

9. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.017
    Ми се гади од вакви изговори. И не, не сум се повикувала на куршуми на невини створења.
    Афект е изговор, знаеш кога веќе ќе се изедат....трици.
    И да, светица пресвета сум за тебе. Никогаш зло не би посакала на невино створење

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    невино створење, а ги опколиле да не можат да мрднат.Ептен тактично невино створење.
    Дај марамче заплакав

На Yowannty, Indiegurl, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Да се сите безгрешни и светици кои не ни помислуваат на лоши работи, а не па да направат како шо се прикажуваат на форумот, светот ќе цутеше од добрина.
    Ама реалноста е сосем друга, за жал.

На Yowannty, buba4e89, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.017
    Плачи де.
    Проблемот е во сопствениците, не во кучињата.
    Злобни луѓе

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Точно. Никој не рече дека кучињата се проблем. Ама вие не читате

14. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306

15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @forumce Да сме правна држава вакви работи нема да се случуваат.
    Прво -кучињата колку и да се безопасни не треба да се пуштени слободно да шетаат.
    Второ - на сопствениците треба да им е срам што не изреагирале на соодветен начин.
    Трето - половината што те напаѓаат не биле во иста или слична ситуација, па не знаат што значи страв од куче посебно кога си со две мали деца.
    Остави ги не им докажувај. Сте имале среќа.

На Just.do.it, Kasiopaja221, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    40.047
    @forumce , да знаеш дека во оваква ситуација е најбитно да ги заштитиш децата и себе си, и после одма одење во полиција и пријава на случката. Ако ти е во маало, и ако има и други напаѓани од истите кучиња, пријавете групно. Сопствениците ем што ќе сносат парична одговорност, ќе добијат едукација како да ги чуваат, и ако се повтори случката може и кривично да одговараат. Посебно пак во оваква случка каде им е пред очи, а не реагираат да знаеш дека закон ќе те заштити.

На Feminka22 и forumce им се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Некоја посебна сорта сум ја шо не ме напаѓаат кучиња а сум минел до глутници, шознам :D

На GirlRose, Ugly Duckling и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.171
    Баш денес на сред Широк Сокак две дечиња шутираа куче по газот и по главата. Се вознемири и почна да 'ржи по нив и да лае по сите кои му се најдоа на патот. Ми идеше и нив да им се развикам ама не добивам ништо од тоа, па се приближив до кучето, си попрајвме муабет, кај си куче, оти се нервираш, кој те гиба...и се смири дојде да се гали. Не ми е гајле ако звучам ко несалам, си муабетам со сите, кучиња, мачки, гулаби, бубачки...
    Имам другар кој се плаши од мојот зајак, а не па од куче па мора да вртиме 10 улици за да ги избегниме. Полека, полека кога ме гледаше дека сите ги галам и ранам по улица, се научи барем да не бега. Еднаш и зајакот го погали, со едно прсте ама го погали. 8)

Онака неповрзано само сакав да кажам дека НЕКОГАШ работите различно ги перцепираме. Во првиот случај да беше некој шо се плаши ќе имаше поинакво искуство, ќе речеше ми се пушти куче ќе ме изедеше.

На 1209, januari19, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  19. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    И јас имам куче што е малку агресивно, ако сакаш да го удриш каса, онака е мирно и не дозволува да го допираат непознати може да нападне. Ама не го пуштам да шета така си има бокс затворено е, и тоа е така заштитено и луѓето. Проблемот му е што не дозволува да се шета со синџир/врца ама го носам на планина два дена неделно трча и потоа го враќам пак во бокс и сега се трудам да го навикнам на синџир да оди скоро му ставив каишка и сега да се навикне на неа ќе се обидам да го шетам ама не ни помислувам да го пуштам така дури и да е многу мирно има луѓе, деца се плашат ќе го видат ќе почнат да трчаат а куче како куче ќе трча по нив едно децата ќе се повредат ќе паднат, друго има и несовесни луѓе можат и кучето да го повредат.
    А што се однесува до ова со луѓето што го направиле воопшто не го оправдувам па дури и да не се нивни кога виделе нападнале некого ќе излезат ќе помогнат ќе ги избркаат. Ако ништо друго додека да си заминат кучињата ќе ги пушеле мајката и децата кај нив во двор.

20. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    1.952
    И да не биле испровоцирани кучињата, а и да биле.. дали од децата, дали од мајката, тие кучиња имале сопственици! Сопственици кои само си гледале од двор!
    И да не нападнале, може само сакале да си играат, ама жената и децата се исплашиле.
    НИШТО, ама баш ништо не може да ги оправда тие сопственици кои си гледаат од страна како мајка со две мали дечиња се плаши од нивните кучиња!

Зошто нели кучињата не напаѓаат ако не се испровоцирани, ако дете од 1-2год го испровоцира моето куче и кучево нападне, треба да го оставам да го распарчи?

На Indiegurl, Billy Idol, Kasiopaja221 и 4 други им се допаѓа ова.