Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Напади од кучиња - со причина или без?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 2 јануари 2022.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.802
    Screenshot_20230421_181449.jpg

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    12.802
    Не знам што да кажам, човеков е дресер, ваљда знае како се однесуваат кучиња од таа раса ако не поминале дресура сѐ уште, ама примероци од оваа раса, со изложбен квалитет можат и до 2 илјади евра да коштаат, така што, не би ме чудело ако сопственикот си направил се за да не изгуби финансии..

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.475
    Допаѓања:
    17.133
    Точно се знае дека женката 12 годишна го убила детето зошто само таа била со крв,другите две биле пикнати во ќош и само цвилеле.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Сигурно не е така. Сопственикот сигурно не мислел да печали на смрт на дете. Самиот минува низ голгота, посебно што детето има израснато со нив.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pitulica

Pitulica Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    104
    6 месечно кученце тек добива прави заби, нели? Не ми е премногу веројатно да нападнал за да убие. Ама од прилика тогаш веќе и почнуваат да се дивлјаци :D
    Мојов е некаде 7-7.5 месеци. Тоа е тинејџер. Он има и сила и агилност да ме сруши и ваква кобила ко што сум. И сака да се игра, и нормално дека сака груба игра, и да скокне, и да потегне... Мене ми е лесно затоа што ме слуша кога му кажам "не" и знае да се тргне кога види дека ми смета. Ама со деца не е така затоа што дете нема да реагира исто, затоа не давам деца да се играат со него. Вчера едни избркав од влезна врата. Тие стојат и го галат, он цел се издигнал на оградата. Им реков дека ќе ги изгризе. Пребледеа цели и си отидоа :D Саат-два пред тоа комшиското дете го избркав. Значи ептен го сака и целиот се возбуди кога го виде. Му реков дека не може да си играат затоа што не сакам да го повреди. Некогаш кога е мирен/тогаш може. Тоа е, реактивно е кучето, не на лош начин ама е реактивно. Се тренираме и многу е подобрен ама сака со секого да се поигра и подружи, а овакви интеракции само ќе го вратат чекор назад.
    Здравје, на лето ќе почнеме со професионални тренинзи плус на ова нашево, ама сеедно мислам дека никогаш не би дозволила дете без надзор да се игра со него.
    Тинејџери се ептен непредвидливи, затоа во Германија куче под 1.5 година (мислам) не може да добие дозвола за без поводец. Плус знаат да имаат изливи на енергија (слично на тантруми детски) кај што краткотрајно трчи, скока, лети буквално како луд :D Интересно е за гледање само на пат да не си му.
    Ќе помине и таа фаза, ајде, уште година - година ипол :whew:
    А не дека не разбира, не дека е агресивен. Значи паметно ѓубре е. Шетаме вчера и поминува едно девојче со мајка и кое баш се плаши од кучиња, ама се знаеме веќе. И кога виде куче уште од далеку почна да паничи, ама мајка и и кажа дека е тоа "доброто". Он истата секунда седна пред неа, ни да проба да се приближи, ни ништо. Девојчето пресреќно дојде, го погали кратко и секој по свој пат. Ама никогаш не би дозволила интеракција без надзор, посебно не во двор. Додека беше мал и немаше вистински заби ниту сила, тогаш да. Не ми било проблем да оставам да се поиграат со комшиското дете.

На A94, CameliaMiller, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    Znaci najpoveke od zivotni sakam kucinja,nemam od drugi pricini,kako mala imav i mnogu si go sakav,ama za se ima red,voopsto situacijata so kucinja e izlezena od kontrola,luge tie nema da me e...... TUKU ke me kasnat,ova go rece eden covek i go ima na you tube,seedno,znaci skitnici setaat nice cel grad,zboram za Bitola,nikoj ne e siguren,tie ne se krivi,krivi se ovie nasi so gi izbiravme so ne im e gajle,znaci na korzo nemozi da e pomini da se proseta od gomna .drugo,site vie so gi setate vasite kucinja dali ne mislite deka koga ke se pokakaat kucinjata imate obrvska da go iscistite gomnoto a ne nekoj da si go odnesi doma i posle da gi mrazi kucinjata:(a ne se krivi tie,zivotni se,i posedno daj koga gi setate mislete deka nekoj se plasi od kuce,pa stavete mu na ustata ona so se klava pojma nemam kako se vika,ima mali deca ima i vozrasni,posebno koga so tocak ke pominat tesko niv,zboram za site ne samo za skitnicite i li domasnite,a so nemame drzavicka sami sme krvi,dupevci ne ne biva za nisto ne pa ke sredime za bezdomnite kucinja,ima tolku napusteni zgradi objekti pa nemozi nigde vo Bitola da se napraj nesto za niv,ajde da ne dolzam,posebno me nerviraat pametnite so kucinja koga ke se iskaka pa zemi slikaj go gomnoto i stavi na fb deka si go ostajl na pat kaj so mozi nekoj koj gleda vo oblaci da go zalepi za patiki i smej se

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    6 месечно куче од било која раса не е доволно старо за да има нагон да убие, има нагон да си игра. И да каса нема да фаќа за врат, уште помалку па со таков интензитет за да усмрти.

Мутави се толку мали, не се баш способни да бранат територија или убиваат, ако чекам од 6 месечно куче да ми чува дом, ќе очекувам дека домот сосе куче ќе ми го украдат пошо на 6 месеци се' им е игра.

Затоа ми се смешни претпоставкиве дека од 2 возрасни кучиња, баш 6 месечното убило.
    Мижи Асан да ти баам.

На cresa-jagoda и A94 им се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006