Марама, цветовите ти испаднале прекрасно, а вака балетнаките се многу поубави од претходно. И јас имам вака направено на едни балетанки, и верувај дека на твоиве можат многу да подзавидат. Еве уште неколку цветчиња од мене.
И јас сакам да знам како се прават цветовите @Марама прекрасни се балетанките и цветовите преубави се , а и на Старфиш исто така . Мене не ми е јасно по крајот како ги правите, навнатре се свиткани, сошиени рачно или на машина ? Ептен се заштедува вака со материјали што имаме дома , а по продавници се баш скапи.
Девојки еве еден од најлесните линкови, јас вака ги правев. Ама пробуричкајте низ нетов ќе најдете и други видови. Сите се прелесни, само треба трпение. Инаку вчера во Џордан шнола со цвет беше 70 ден, а венче 170 ден. Јас не би дала пари кога можам сама да го направам. Инаку благодарам, сега со гордост ќе си ги носам, само времево да се оправи. http://www.youtube.com/watch?v=zKT-JsjNHBc
Сестра ми купила една марама, и на неа има ваков цвет, само што е на штипка па може ако сакаш да го извадиш или да го преместиш. Само што ја видов марамата ми текна на Старфиш, ист е цветот Па да не речам , ако е купечки малку наивно е изработен. Старфиш девојко, отварај блог и шиткај
Си купив парички од пазар за нижење и сега врска немам што да направам со нив, сакам некој ѓердан ама немам никаква инспирација. Побарав на интернет, меѓутоа неможам ништо да најдам. Било какви идеји се добредојдени.
Што убава суќничка си направив. Шампањеста со црн ластик. Што сум си среќна сега. Ќе ви ја сликнам следен пат да ја видите.
Можеш да пробаш со ДАС маса, таа е нешто поцврста од глиномолот. Е сега не знам што правиш, ама пр. ако прво го расукуваш, па сечеш облици, нека биде со поголема дебелина отприлика 5 мм и повеќе, па кога ќе го обоиш и излакираш ќе биде поцврсто. А јас пробав и со една home made смеса се прави со густин - Ладен порцелан (Cold porcelain) и прилично сум задоволна од резултатот.
^Има повеќе рецепти за ладен порцелан, а наједноставен е овој: 1/4 шолја скроб(нишесте, густин) 1/4 шолја сода бикарбона 1/4 шолја вода Сето ова се меша околу 10 минути на тивок оган, и откако ќе се олади малку се меси колку подолго тоа подобро. Е сега има многу различни рецепти, јас правев еден со вазелин и лепак за дрво. Се добива смеса која може да се обликува, а може да се додаваат и бои додека се готви или додека се меси (може и прехранбени), или пак да се бои потоа. А бојата е многу убава, како порцелан. http://www.youtube.com/watch?v=NHTRY08v ... detailpage
Морам да го пробам ова, уште денеска! Фала многу Mayyya Иии сега трчам до Delfina's accesories, па ќе ви ставам сликички, да прокоментирате
Гледам преубави изработки..секоја чест.. А ја да ве прашанм, кај ги има оние за обетки како се викат незнам..шио се закачуваат на ушињата... ?