Девојки, да не знае некој каде можам да најдам бои за платно, сакам белите фармерки да ги направам вакви Инаку обожавам да правам накит/јаки/цветчиња за во коса и многу ми е криво што немам машина за шиење инаку би сакала да можам и алишта да си шијам...ама тоа е
Имам многу обетки но не носам висечки туку од тие со нитна позади Но не знам во што да ги чувам или на што да ги наредам До сега ги имав наредено на едно сунѓересто материјалче но сега купив многу нови па нема место веќе Како би ми предложиле вие да ги наместам или на што да ги ставам ? Поздрав
И мене тоа ми е маката, јас пак имам и многу висечки и навистина сваќам дека само на табла стиропор би ги собрала ама немам
Спојлер Преземено од boza.mk (Верувам дека сите вие имате по дома барем едно миленце наследено од вашите баби или мајки. Ако веќе мислите дека е време да го тргнете од телевизорот и да му најдете друга примена, еве го вистинското решение.Од старото миленце можете да направите доста интересен накит со омбре ефект. Потребни материјали: миленце, штирак, бои за текстил. Најпрво се сечат форми по рабовите со цел да извадите парче од миленцето што ќе одговара за целта – дали ќе бидат обетки, огрлица и сл. Следниот чекор е да го потопите во боја за текстил но не сосема. На крај потопете го во штирак за да добие цврстина. Со помош на игла и конец ќе го сошите на синџирчето).
Па од стари обетки, или во желеразија,или книжара сакав да кажам: постојат такви за прикачување хартија, белешки и такви работи на стиропор, ама постојат и слични за во дрво, да закчиш хартија на двена површина, исто вака се малечки како овие и мислам дека можат да послужат за обетки
да не се направи некоја инфекција со такви, мислам дека најдобро е со оригинал како на обетките, само не знам каде да најдам
Е да постои можност за инфекција не се разбирам многу во тоа, онака само од техничката страна ми дојде како идеа
Тоа е работата, не сум од Скопје, а ми требаат повеќе , не се работи за 2-3 пара.. А делфина на фб прашав ми рекоа дека не вршат испорака во други градови
Абе тоа "шајчињата" ако ги дезинфецираш нема да фатиш инфекција, само тие ко бајаги неудобни, дебели и кратки ми се гледаат. Мој совет ти е од некоја пазарска тезга да побараш најефтини ситни обетчиња па после дома да си ги демонтираш и адаптираш по твое. Јас така правев за оние ко јадици за висечки обетки што се употребуваат.
можеш да замолиш некој што е од ск да ти купи и да ти ги прати по карго, од тука или на http://mojagarderoba.mk/ прашај во форум, сигурно ке ти направи некој услуга, па ке си платиш кога ке ги подигнеш, нормално и поштарина ке е на твоја сметка. Јас би ти помогнала, но јас сум од Ку.