И уште нешто. Откако ќе направиме нели некој облик, и после оставаме да се суши? Како се суши? На сонце, во микро? И колку време
Глинамол имаш во новото Веро, во маркетот, и тоа кога ќе влезеш лево, карши книгите, на тие рафтови, на најдолните полици. Околу 50-70 денари беше.
Девојкииииииииии кажете ако се суши???Се пече се остава неколку дена???Просветлете не Јас ја направив смесата си направив фигурчиња и сега чекам да видам дали до утре,задутре ќе се исуши...Ајде пишете ни
И јас го поставив истото прашање ама не добив одговор. Не ги печи, остави така да се сушат, па ако не бива за ден-два испечи ги Ти како ја правеше смесата? Стави ли лепак? И како ти испадна? Едит - најдов на нет дека не треба да се пече, затоа и се викал ЛАДЕН ПОРЦЕЛАН
Не ја ставив само вазелин плус од таа основната добро испадна само повеќе време ја месев и додека ја месев додавав така густин значи сув на него ја месев и добро ми испадна.Ќе ги чекам еден ден да видам како ќе биде.Многу сум среќна одвај чекам да ги бојам
Ова е дел од мојата колекција на рачно изработен накит. Имам изработено еден куп работи од најразличен материјал, но штета многу малку од нив ги имам сликано, и штета што овие фотографии се со лош квалитет. Обично материјалот го набавувам од Делфина аксесорајз и нешто од женски пазар, а понекогаш импровизирам, од веќе постоечки накит (купен) го преработувам или зимам само едно делче кое неможе да се најде да се купи и го додавам во новиот накит
Јас направив смеса од нишесте,сода бикрбона,крема за раце и лепак за дрво. Баш гледав туторијал на Јутуб за тоа како се прави смесата, е сега откако ќе се излади смесата на се додава брашно,туку ако се лепи тестото - оставете го уште малку на оган бидејќи со додавање на брашно може да стане многу суво и да испука. Окако ќе ги направите фигурите оставете само да се суши.. мене ми испукаа фигурчињата по незнам кој пат и ако на некоја и успее да направи фигурче без да и испука одма пишувајте рецепт!!
Најверојатно мислиш на фимо, јас имам видено само во една книжарница, карши Апче, и некако ми се виде многу скапо а мала количина. А имам желба да го испробам (се што ќе видам сакам да пробам), ама уште нема стигнато на ред фимото. А ова за ладниот порцелан, се остава да се суши на собна температура.
МНогу ми се допаѓа накитот што си го правела, се од ова би носела, али првите обетки ми се фаворит Браво! Mayyya сакам да видам нешто што имаш направено од ладен порцелан ако не ти е тешко да сликнеш и да постираш , чисто да видам како ти испаднале
Летото кога имав многу слободно време знаев да седнам и долго време да си ги правам нараквициве..не ги носев но ми беа забавн и за правење и губење време http://www.youtube.com/watch?v=XNJWkcpk ... re=related А еве како с еправат,од почетокот ми беше тешко но потоа ги научив и ете сега сестра ми си ги носи и помалата ми братучетка Збавни се http://www.youtube.com/watch?v=g-4nRBxM ... re=related
Може ли да ми објасниш малку подетално каде се наоѓа книжарницава, затоа што не сум од Скопје а и мене ми треба фимо ?
На Партизанска после Градежен факултет првата уличка десно, од десна страна е слаткарница Апче, а спроти неа е книжарницата (steadtler).
Ај стави некое видео по детално како ги прави оти не можам да забележам инаку прекрасни се и јас сакам вакви ако не научам ќе те барам да ми прајш
Дали некој знае да ми даде идеа да направам нешто за чување на шноли,топерчина,венчина такви работи?????
еве јас да пробам... на пр. можес да земеш обицна кутија од чевли, некоја помала и целата да ја обложип со украсна хартија или некој цветен материјал. писи што си направила позз