Ао белило за алишта,ставаш некоја количина во кофа,потоа додаваш вода и ги ставаш шорцевите.Зависи какви сакаш да бидат.Јас ги ставив до половина во белилото.Чекаш отприлика пола или еден час и потоа само во машина ги переш и толку
Кога ке започне да се лупи бојата на некоe ланче или друга бижутерија, можете да ја “избоите“ со лак за нокти и ќе изгледа како нова.
Уф и јас не знам.Сегде по бижутериивее во вакви им се складирани,може да прашате во некоја од каде се.Инаку не мора да е токму ваква,може во некоја од џамбо или од базаро или пак во кинескиве и ќе ја наполниш со сунѓер или повеќе парчиња и ќе направиш со ноже просторчиња за прстените.Но,доколку некој најде каде може да се купи,кажете!
јас вакви кутии земав од пазар во ку, купив неколку прстени и му побарав на продавачот, џабе ги даваат, на нив и така не им требаат, до сега имам 3 така земено, е сега може да ти даде некоја скината или оштетена, ама тоа помалку ке те чини да ја поправиш отколку да купуваш кутија специјално за да правиш ваква
A зашто мора капакот да биде прозирен? Jас имам дома едни кутии за накит кои не ги употребувам така си стојат и во една од нив имам ставено сунѓер кој го најдов во кутија од парфем го исеков колку што ми е кутијата направив и отвори за прстените си ги наредив и така ми стојат Tака ми се попрегледни и можам одма кој прстен сакам да си го најдам. -за вакви кутии зборам.
Поздрав,и кажете ако нешто сте направиле Јас го направив истото.. http://www.divianarts.com/73524 Oтворете го линкот
здраво.. сакав да прашам дали некој го има правено ова - http://www.youtube.com/watch?v=jy542mkKPD0 изгледа многу едноставно и интересно, може секаква слика да се стави ама немам слушнато за таква хартија, незнам ни како се вика а ни каде ја има... ако некој знае ве молам нека кажи
А дали може да обела со снежник? не знам дали да купам снежник или да побарам белило за алишта , кај се продаба такво белило?
не често но сакам да експериментирам со облеката на пример на едноставните маички ин ставам машничка и помодерни изгледаат,од старите фармерки миничи правам.... кога ќе бидам во можност ќе прикачам слики
Сакам да си направам искината фармерки и со чипка скинатиот дел да го покријам....ако има некое видео да ми пратите неможам да најдам
Сите сте многу креативни и со вашата креативнос ме наполнивте со инспирација,па си реков сеа и јас ќе си направам нешто со мерак !И еве што направив..Ваш коментар,би го носеле,ме бидува за правење на ''Направи сам'' или послабо..??