Еве јас каква кутија направив одамна. Значи кутија од кондури ја обложив со украсна хартија. Капакот од кутијата го исеков и го ставив внатре за да можам обетки повеќе да закачам, па и од двете страни. Тебе ако ти е за со капак , само обложи го капакот со хартија и готово.
Јас купив од кинеска продавница за 60 ден држач за шољи, нешто слично на ова е, само со повеќе закачалчиња. Тука ги чувам алките, а можеш да го искористиш ти за венчиња и шноли. Ако не можеш да најдеш ова може да ти послужи како идеја да направиш сама нешто вакво. Позз
Јас веке некое време планирам да земам стара кукла, да ја извадам главата и рацете, да ја обложам со убав материјал и да направам вакво нешто за накит. Ем е украсно ем практично, иако искрено само дел од накитот може да се нареди овде. Исто планирам да направам и ваква рака. Имав идеја да напунам една гумена ракавица со гипс и да поцекам да се исуши. Ке видиме колку ке ми успее идејата. Ако го погледнете и ова со тањирчињава во позадина е интересно. Може да се стават филџанчиња со тацни едно врз друго и да се залепат со добар лепак. Сум видела слики од луѓе кои правеле сами.
ЈАс се снајдов некако,најдов една корпичка плетена стара ни многу мала ни многу голема.Ја завиткав со фолија украсна и убаво дојде.Да ја сликам и ке ви пратам слика али не е нешто изведувано туку едноставно.Нешто како marama што ја има кутајата само што мојата е корипичка не е обична кутија
http://www.youtube.com/watch?v=NWkZoHVjmqI Јас од ова видео се научив како се прават,сепак сигурно нема од прва да научиш како се прават и нема да излезат баш најдобро сепак треба вежба.
Значи СОН се!! Браво Марама!! А можеш да ни споделиш од каде ти се балетанките и материјалов?? ( и двете се специфична боја затоа!)
Балетанките се од кинеската продавница доле во ГТЦ што е(99 денари беа), а материјалот ми е од едни панталони од времето на дедо Ное. Инаку благодарам
Имав едно големо ланче и сестра ми ми го искина Ама сега ќе и речам фала Зошто си добив ем ланче, ем 2 пара обетки. А ова сама си го направив
Па такво беше ланчето, ама го расклопив и си направив обетки. Инаку сигурна сум дека има во Монистра или во некоја др. продавница за монистри.
Да Ви го покажам моето ново ланче. Белата плочка е направена од ладен порцелан. Планирам да го наџиџам уште малку па ќе го сликнам поубаво со апаратот кој моментално не ми е тука.
уфф мауаа се вљубив во ланчето, како ја стави ружата живти се???мене ми личи на дел од салвета, откриј ми дали сум во право сакам да напоменам тука, бидејќи во сева има 40% попуст на се, има попуст и на стаклени монистри па се фаќа едно пакетче од 50 грама околу 60 ден (ајде економисти 40% од 93 де.) во секој случај ова е далеку поефтино од Делфина, изгор им се цените посебно на стакленцата 3ден./1гр
Јас мислам дека тоа цветчето на ланчето од имењачкава е правено со техника на пресликување. Земаш слика , па и ставаш одозгора вода и стои така и се пресликува. Ако не сум во право нека ме поправи
^^Сликичката е направена со трансфер. Прво испринтав сликички, сликичката се потопува во вода и се става врз плочката свртена надолу. Потоа се трие нежно и горниот слој од хартијата се отстранува. Се премачкува со лак и толку.
Девојки кога ќе имам време ќе ги ставам сликите, сега само да ви дадам по некоја идеја. Ако имате дома кутија празна од чепкалки за уши или пак кутија од пегла за коса, што и да е, не ја фрлајте. Земете си вуница еднобојна, а може и во повеќе бои. Прво со кутијата од чепкалки за уши. Ќе земете лепак, уфо, или каков и да имате и ќе намачкате околу цела кутија, отприлика 1цм и ќе почнете одоздола да ја мотате вуницата. Кога ќе ја навртите вуницата околу кутијата, пак ставете лепак и продолжете да мотате. Со друга кутија исто од чепкалки за уши, можете да ја обложите со хартија во боја. Пример ако е во коцкаста/правоаголна форма, на едниот дел, малку математички да се изразам, на едниот ѕид ставете од хартијата во боја, но цел ѕид да ви биде опфатен. Потоа другиот ѕид во друга боја и така различно на сите 4 ѕида. Потоа исечете мали коцкички од лифчињата во боја и налепете ги на кутијата. Мојата кутија е лепена со некои штикли од страна, делови од шминка, како римели, кармини, сенки, истите ги најдов во Теа Модерна и ги исеков. Капакот исто го налепив во средина со лифчињата, а од страна го декорирав со лакови кои не ми требаат. Потоа најдов дома и кутија од пегла за коса. Имам дома 2м. цветен материјал кој не е искористен за ништо, а не ми се допаѓа, па решив да го употребам за кутија за накит. Прво од страните на кутијата имерив колку ми треба и толку материјал исеков. Залепив на сите страни и потоа поголем дел од материјалот исеков и го ставив внатре во кутијата, но гледав и да излегува и надвор. Го подигнав малку и го залепив од надворешната страна на кутијата, а и го залепив и од внатрешната страна. Кутијата врши работа за накит, бидејќи ги боцкам обетките и што се вели во секое време ми се достапни.
Венчево е направено од стари вештачки цветови, мајка ми ги чувала и ми ги даде. Со силикон ги залепив на црно обично венче и еве го резлутатот