само крстовите позади ги ушљапав, планирам нитни да им ставам..знае некој со што можат да се залепат нитни?
Спојлер POTREBAN MATERIJAL: - oko 1m tkanine - oko 80 cm rastezljive gume - krojački metar - krojačka kreda ili komadić sapuna - šivaća mašina - makaze POSTUPAK: Prvi korak Tkaninu preklopite na pola potom izmjerite širinu bokova i prenesite je na sredinu preklopljenog materijala. Kredom povucite linije od točki kojima ste označili širinu bokova i spojite ih s donjim vhovima pravokutnika. Drugi korak Škarama odrežite materijal po označenim linijama, prvo prednju potom stražnju stranu pravokutno oblikovane površine. Materijal okrenite s unutarnje strane i napravite najobičniji šav po cijeloj dužini. Treći korak Označite od vrha tkanine 4 cm i preklopite te zašijte, pritom ostavite 2 cm nezašivenog materijala i kroz njega provucite rastezljivu gumu rastezljivu gumu dužine koja odgovara širini vašeg struka.Potom isprobajte da li vam širina odgovara i naposljetku zašijte ostatak linije struka.
Јас неможам да ги искинам вака...кога пробувам да ги искинам се ми се кине и дупка се прави незнам што да правам -.- [/quote] najdobro se pravat so noz ili so zilet ili bric
Eve moive alki sto gi napraviv ne se neshto naj naj ama vazno nauciv kako se pravat alkite so ime P.s. izvinete na latinicata od mobilen sum
Еве ги моите нови.. Поточно левисот на татко ми. Ххх се чудам колку бил слаб иначе многу убаво стојат!
Имам едно прашање, откако кратките панталони ќе ги потопам во варакина, дали треба да се исперат или директно да се сушат. Спојлер Во некое видео велат дирекрно да се исушат без никакво пререње а во друго прво да се исперат.
Мој совет е напрво да ги испериш, па потоа стави ги да се сушат, варикината содржи некои хемикалии, киселини, кои можат да и наштетат на кожата
Еве ги моите како испаднаа, многу ми се свиѓаат , само уште мирисат на варкина а ем ги перев и во омекнувач...
Незнаев каде да пишам па ај овде извинете ако сум офф значи вака направив кратки со чипка како на сликава,ама некако не ми се допаѓаат и сега кај што е црната линија обележаното на сликата таму има дупка ( ја извадив чипката) а кај што се црвената сакам да ги изечам за да нема дупка,ама па и неќам многу кратки да се како на сликава со излезени џебови некои идеи ?
ми требаат идеи за фармерска сукна сакам да скратам една долга прилепена за тело сукна.... дома што ја имам е како на сликава да ја скратам и некако да ја придотерам да не биде толку едноставна
SunnyGirl2- Можеш да и ставиш монистри кај џебовите, или да направиш некоја форма со монистри, пример цветчиња мали од едната страна само, или слично. Можеш истото да го направиш со нитни. Можеш да ставиш како чипка малку на ќошевите или кај џебовите. Еве ти некоку сликички,може ќе ти дојде уште некоја идеа. Спојлер