Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200

На rak1 и crazylady им се допаѓа ова.
  2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
  3. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    526
  4. pierces

pierces Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    На LadyNitro му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Полимерна глина има во книжарите каде продаваат Staedtler, до Тинекс кај ГТЦ и сега мислам дека имаше уште едена нивна во Рамстор, горе на спрат до Топер. Исто така има и во Артидеа Чадик, во Беверли хилс, на спрат, до бижутеријата Олимпија.

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
  7. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Прашање за тие што правите накит, ако сакате да ја споделите тајната од каде купувате материјали за накит (во Скопје)? :?:
    Имам прочитано мислам дека само за 2 места во градов :^) Зарем нема на некој од пазариве? Некое скришно местенце :lol:

И дали е скап тој материјал, како се купува, на мерење или на парчиња? :)
    Сакам да си направам неколку парчиња накит за мене, за кои не ми се даваат пари ]:)

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    ^
    јас да ти кажам одамна немам купено материјали, имам резерви и слабо стигнувам да направам во последно време. Ама дознав дека на Битпазар во продавниците за додатоци за шиење (копчиња и слично) има синџирчиња кои се поефтини само нема толку избор.

За другите ситници исто провери таму, само проблем е што им одат на големо, на пример ако земаш такви за на обетки не можеш за три пара него треба цело пакетче во кое има за 50 пара.

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^^ Едно време и јас се залетав демек ќе си правам сама накит ама толку беше. Едно што немам доволно време, друго е трпението и трето цената. Знам дека она што ќе си го направиш сам е единствено и уникатно ама па не секој има талент да створи нешто такво и најчесто DIY работите се copy paste или па со прилично лоша изработка. А тоа дека испаѓа поевтино од тоа истото да го купиш од продавница или нарачаш од интернет е заблуда, горе долу е исто, ако не и поскапо.

Како и да е, ако имаш желба да не ти ја убивам :)
    Провери по пазариве ама не секогаш матерјали можеш да најдеш одделно туку некогаш некое евтино ланче може да го земеш, расклопиш, подобро да го искористиш и поевтино да поминеш. Јас најчесто земав од Делфина позади Кинг Бургер во Центар, таму има најголем избор, а знам дека има и една продавничка на патот накај Кисела Вода карши Даре Џамбаз. Кога ќе одиш да бараш имај некаква замисла што конкретно ти треба за да не луташ и да не купуваш непотребни работи кои најверојатно ќе ти останат неискористени и џабе си фрлила пари.

10. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    И јас исто купувам од тие две продавнички што и другите ги споменаа, но некогаш купувам и готови работи кои можат да се најдат ефтино или на пазар, или надвор од него, користам и стара бижутерија, па ја преправам, а исто така на Битпазар, на самиот пазар, некаде кај цвеќињата и јаболките можат да се најдат ниски со полудраги камења, кои многу ефтино доаѓаат и за комбинации. Понекогаш правам и сама перли од дас маса или пак од полимерна глина, која можеш да ја најдеш во книжарниците на Штедлер и во Артидеа Чадик во Беверли хилс.

Во продавничките ти се нуди пластика, дрво, полудраги камења, перли од полимерна глина, ланци, помошни делчиња, алат... Некои се продаваат на грамови, некои на парче. Според мене најдобро ти е да отидеш еднаш и во двете, да разгледаш што ти се нуди, па потоа да „отспиеш“ за да можеш да одлучиш со што би почнала. Исто така кај нив имаш и готови производи, па може од нив ќе добиеш идеја. Во тој случај и вработените ќе ти помогнат, ќе ти покажат што е користено и колку за да се доби тој производ.

11. Martamil

Martamil Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pozdrav za sve. Ja dolazim iz Beograda uskoro u Skoplje, pa me zanima gde u Skoplju mogu da nadjem prodavnicu sa pozamanterijom (konci, satenske trake, biseri, cirkoni, materijali, cipka....)??? Ako mozete da mi date adrese prodavnica jer ne poznajem skoplje pa da bih mogla lakse da se orjentisem. Ja pravim patike pa mi trebaju te stvari, ali me zanima i da li ima prodavnica u Skoplju koja ima boje za tekstil (tkaninu) (kontur boje ili obicne, u Beogradu ima firma koja se zove Marabu koja proizvodi boje pa me znaima i da li to ima u Skoplju) Hvala Vam puno :)))))))))

12. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    епа јас замислете најдов глинамол во просветно дело
    е сага да прашам некој со искуство со што да го бојам и дали да го оставам да се суши или да го ставам во рерна

фала однапред :bow:

13. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Еве го моето хоби
    Некои од работите се од пред неколку месеци , некои се нови , до сега немам објавено тука па затоа заедно ќе ги ставам тие што ми се поомилени :) се надевам ќе ви се допаѓаат

Прикачени фајлови:

• 1470400_662869750424373_2005228011_n.jpg
      1470400_662869750424373_2005228011_n.jpg
      Големина на фајлот:
      48,2 KB
      Прегледи:
      534
    • nobo.jpg
      nobo.jpg
      Големина на фајлот:
      127,3 KB
      Прегледи:
      534
    • alala.jpg
      alala.jpg
      Големина на фајлот:
      121,8 KB
      Прегледи:
      534
    • loui.jpg
      loui.jpg
      Големина на фајлот:
      160 KB
      Прегледи:
      535
    • sda.jpg
      sda.jpg
      Големина на фајлот:
      154,8 KB
      Прегледи:
      534
    На ivancekitty, sweet-cherry, cute-32 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    многу се убави сите
    може да ми кажеш тие сладоледите од што ги направи мн се убави секоја чест стварно

15. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    еве нешто од мене тегетно фустанче(туника)корсет [​IMG]

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20

Сите се од полимер глина :)

17. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Ве молам за совет(свој коментар)

Имам вакви:
    На темата "Направи сам" прочитав како некои девојки ги бојадисувале своите штикли со спреј па сакам и јас да пробам затоа ве молам да ми дадете совет какви да ги направам! Однапред благодарам :$

(да ги направам со црн спреј а подлогата надвор со црвено дали ви се допаѓа?-како на сликата)

(Или сиви па потоа да ги налепам со крупни циркони-како на сликата)

(Сиви со светулки како прашина/-како на сликата)

Или пак можеби:
    (само црни, а потоа со циркони како на сликата да ги налепам)

Ве молам да ми кажите ваш коментар какви најповеќе ви се допаѓаат! Однапред благодарам :* и ве молам повеќе девојки да коментираат оти навистина сакам најскоро да ги направам за 1-2 дена :!: :hai:

Прикачени фајлови:

На jjoovvaannaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Мене ми се допаѓаат овие последниве-црни со циркони. :)

19. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81

Сите се убај !! 8) :lol:

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.924
    Допаѓања:
    89.716

Јас мислам да не си ги расипуваш чевлите затоа што верувај нема да ти излезат баш како што се на сликите и како што си замислуваш :|

На Ordinary, feminium и Kaylie им се допаѓа ова.