Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Ве молам за совет(свој коментар)

Навистина можеби имаш право :!: , но сепак јас вакви нема да ги носам, а ако ризикувам да сменам нешто можеби би ми се допаднале и би ги носела? што мислиш? :$

2. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Мене ми се допаѓаат последните,т.е црните со нитни,само не сум сигурна колку би можело да испаднат такви :)
    Да не ги уништуваш напразно чевлите,би ти рекла само со спреј да ги бојадисаш црни,без некои додатоци.

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.924
    Допаѓања:
    89.716

Епа штом така ризикувај може ќе испадне нешто добро :D Мислам дека само со црн спреј би било најдобро а можеш и некое цирконче да залепиш но внимавај да не изгледа ептен (самоправско шо викаат) :D
    Направи па покажи ни што излегло накрај :lol:

4. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42

Важи само се двоумам дали можеби сиви со циркони би биле поубави не знам стварно какви сега или понеделник оти недела не работат сакам да купам спреј но дали црни со црвено(црвеното читав го праеле со лак за нокти) или можеби сиви па потоа циркони да му налепам леллеле не знам што да правам?
    А иначе да се одлучам какви да ги направам и ко ќе ги направам веднаш постирам слика од моите "Нови" штикли :lol:
    Помагајте :P :lol:

5. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    526
    Мене искрено вакви какви шо се убај ми се, ама ако веќе си се решила да ги препрајш мислам поубо би било црни со циркони. Колку шо гледам ова назат му е црно за да го напрајш црвено ќе ти треба еден тон цвен лак за да фати.

На brancetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Не не не немој додека уште не си ги упропастила, верувај ми дека воопшто нема да ти испаднат како на сликиве прво моделот на салнонки воопшро не е таков , иамш 2 текстури,значително помала платформа, подобро размисли во друг правец, да ги испрскаш со крем спреј или можеби тегет плаво во краен случај корално розе/црвена/портокалова како и да се вика
    или нешто такво...
    Е сега прскањето со спреј: верувај ќе имаш проблем, пробај прво на некој чевли што веќе се за фрлање, ако прскаш премногу од блиску ќе ти се направат како кругови, прскај од повисоко и внимателно,нејсе ќе видиш и сама за тоа, но прво добро размисли за бојата, побарај на гоогле нешто со таква штикла и платформа оти овие што ги имаш ставено црните, светкавите.. се друг тип на платформа имаше една страна сама да си креираш штикли побарај ја и пробај таму прво

7. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42

Многу ти благодарам баш ќе побарам но мислиш дека црни не би биле убави?? :*

8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738

види оние црни што ти ги стави се преубави но твоите салонки нема ни приближно како тие да испаднат не ради бојата туку ради моделот,едноставно различен модел на салонка се,различна текстура имаат нема никако да ти излезат како тие од сликата подобро пред да ги изпомачкаш со спреј или силикон/лепок размисли како да ги направиш поубави ТВОИТЕ салонки а не како да ги направи тие од сликата

9. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Од каде да купам убава хартија ке правам една кутија ?? убава и ефтина ?

10. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Ако не па ќе ги направам само црни или која друга боја е во мода ?? :$ :wasntme: да ми кажи некој :$ :angel: :inlove: :*

11. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Според мене најдобро е со светки ако прашина бидејки постапката е едноставна а и не би те чинело многу. За да ги направиш со спреј мислам нема да ти успее како што кажаа другите феминки,а за циркони мислам дека ке треба со денови да се мачиш,а може и брзо да ти испаднат :)

12. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    моето ново производство [​IMG]

13. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво, девојки дајте некоја идеја како да ги поддотерам. :)

Прикачени фајлови:

• DSCN0417[1].jpg
      DSCN0417[1].jpg
      Големина на фајлот:
      205,2 KB
      Прегледи:
      623
  15. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Дали некој знае како се аплицираат бисери на гардероба, освен со шиење?
    Сакам нешто да си обновам со бисери, па мислев со лепак, ама не знам кој е погоден за текстил, да не се познава дека е лепено, а воедно и да биде цврст да не паднат некои бисери и да не го уништи текстилот... :?:
    а бисерите се така поспецифични бидејки се округли...

16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    Јас би ти рекла да пробаш со конец. Не си ја уништувај гардеробата со лепак. Можеби крајниот резултат нема да испадне како што си сакала и кажи му збогум на парчето облека.
    А со шиење и да не ти се свиѓа можеш да ги извадиш

17. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.515
    Па дека за корсет или фустан ми беше, тоа тешко се шие дека се работи за повеќе... инаку знам дека некаков лепак користат оние во цвеќарите, нели има едни како за завиткување поклони, како платнени се, и на нив ставаат некои украси во форма на дијаманти или мечиња, зависи од поклонот, лепакот е цврст, ама се гледа... и од таму ми беше и идејата за лепење..

18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Овде имаш интересни предлози: http://www.fashiondivadesign.com/10-diy-heels-ideas/
    Се надевам ти помогнав :)

19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Фалаа :* А дали може некако платформана и штиклана да се смени со повисока, или нешто слично? :)

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Не ми се верува!? :!: :wasntme: