Сакам да направам вакво нешто, каде да најдам дрвена коцка? Или некоја слична што би можела да да ја искористам, но да е убава бидејќи ми е за поклон
Женски мене ми треба помош. Имам дома една преубава кошула, како струкирана е горе кај рамената, ама има потпунки. Пробав да ги тргнам на страна, така не изгледа убаво, голема ми е за цел број. Работ е спуштен пониско, а со потпунки стои поубаво. Е сеа, муабетот е што ја не ги сакам потпунките. За нивна замена што би можела да ставам? Има ли нешто што може да ги замени или да ги оставам такви?
Мислам дека можеш да ја стесниш, или ракавите да се направат како збрчкани горе и ќе изледаат малку со поголем волумен во рамениците а сепак нема да има потпунки. Но тоа доколку не си вешта со машината сама нема да можеш да го направиш. Однеси на кројачка или кај некоја роднина.
нели? јас не сум видела, ама сигурно има по пазариве... и евентуално на памет ми паѓа да се провери и по бижутрии
Од коцкиве имаш во Џамбо на втори кат, кај украсните кутивчиња, ама не сум сигурна од оваа форма дали имаше дрвени, повеќе од картон беа
девојки ќе ми помогнете ли малку .. сакам да га направам оваа ,многу е слатко ,ама незнам каков лепак да употребам .. ,нема ли да се залепи конецот за балонот што ќе ми препорачате .. бтв морав го сликам http://prntscr.com/38owcs
јас го правев минатата година и уште стои цело јајцето како прв ден, користев дрво фикс, штирак и вода за лепење на конецот, после неколку преморувања конецот се премачкува со течноста, најубаво е да се суши во темна просторија, немој никако на сонце мислејки дека побрзо ке се исуши јас првин така направив и ми се собра целото, бидејки балонит попушта на топло најубаво преку ноќ да го оставиш да се суши закачен некаде каде ке може да се цеди вишокот, откако ке се исуши го прскаш со лак за коса уште поубаво да се зацврсти. еве слика од моето
1. Старите фармерки направете ги куси панталони и на краевите сошијте тантела. Лесно е ова, мислам дека нема потреба од додатни објаснувања. 2. Додадете дезен со тантела на маичката. (ова морам да го направам некогаш)
Ова планирам да го пробам Инаку, еве до сите коишто немаат идеа како да го потсредат накитот(закачалките се купени 50-60 ден од бит-пазар)