На ова мислам, од страните да бидат разресени, да висат кончиња, бушаво да изгледа . Како ќе изгледаат кончињата зависи и од материјалот на фармерките но обиди се барем одприлика вакво нешто да постигнеш
Сакав и јас вака да ги направам и затоа со ножица поминував по нив ама ептен малку се разресија со друго незнаев со што да пробам, ќе видам со игла како што ми викаш ќе ги средам. Фала ти
Знае некој од каде да купам црни цвекиња за да си напраам круна од нив? Бев на битпазар во магацинот, ама немаше од тој материјал како што сакам, како од пена напраени да се сакам, а не сатенски.
Женски ми требаат бисери бели и циркони може да ми кажете каде можам да најдам?дуканот кај зоил веќе го нема ...
ја обожавам да си ги фарбам маските ама сите ги правам заникаде како успеа? исто како и маските пробав една блуза да ја направам искината од страните и стана крпа за чистење а многу си ја сакав, мислев дека ќе успеам стварно не ми е јасно како успевате ова сами да го направите
@Dashing:) маската ја правев со иглица за коса т.е. со тоа топчестото делче и само нанесував точки со лакот. А фармерките ми беа стари и реков ако излезат носливи во ред ако не ќе ги фрлам гледав по туторијали како да ги правам
Сега Даки ќе ви каже како да си направите самите повеќе пудра Да ви кажам и повеќе испадна цело тегличе(празно) го исполнив од стара пудра. На следниов начи: 1.Од две пудри скоро потрошени во тубички од по 30мл. Речиси гледаа празни стегај стегај НЕ ТЕЧЕ! А и долго ги котистев заедно со сестрами, околу два месеци. И што ми текна следново: 2.Ги пресеков двете тубички со ножички (коа ги пресеков бев вао почно пудрал, земав пластично лажиче и греби, греби си се исполни тегличето кое содржеше исто и тоа 30мл.Еве ви слика: Значи никогаш не ја фрлајте пудрата во тубичка пред да ја пресечете бидејќи пола ќе ја фрлите! И да надополнам пудрата во тубичките е ингрид прекрасна ми е убаво се мачка и многу покривна е, скроз покрива несовршености за таа цена од околу 170денари премногу вреди не би ја заменила засега. Додека не ми здосади секако но мислам пак би и се навратила.
За прв пат да ми успее вакво нешто сама што сум направила. И мнг сум среќна ова што ми успеа неможам да се изнарадувам
Можеш со онаа постапка со пинцетата исто како џинс што се кине..е сеа зависи од каков материјал се пантолоните
Случајно ја забележав темава па се присетив на накитов кој го имам направено многу одамна. Не го носам но си го зачував за спомен иако сега забележувам дека некои парчиња и не се толку лоши.
Сите се преубави, а за шареното ланче немам зборови(она со жолто-зелено-сино..итн.--Преубаво е!Јас на пример би го носела со некое раскроено летно фустанчее. И прстениве ти ги правеше сама??-Прекрасни се, секоја чест!
Toa шареното ланче е направено од многу ситни сплескани делчиња, како исечени цилиндарчиња се и се изработени од кожа, ги има во Делфина, познатата продавничка за монистри и додатоци за накит. Инаку прстените сама ги правев. Монистрите ги собрав од некој нефункционален накит како изгубени менѓуши или скинати алки. Се прават по шема, со игла и со тенок рибарски конец, суштината е во тоа да се вметнуваат поголеми и помали монистри со разни форми кои ќе бидат дадени во шемата и на крајот си испаѓа прстен, сето тоа се прави со еден потег, не се прекинува никаде конецот.