Не знам каде да го поставам прашањево, во Општи прашања имаат поважни теми па да не пречам. Купив сложувалка од 1000 парчиња, но не знам на што да ја местам. Сакам после да ми стои, па можеби ќе ми стане хоби.
Постои специјален лепак за сложувалки. Пред години, кога прашував овде, ми кажаа дека го има и во Џамбо. Најверојатно и сега постои нешто слично. За конкретна марка и име, ќе мора сама да си провериш. Колку за илустрација на процесот, види го овој линк. Значи, доволно е некоја хартија/весници (моите сложувалки, целосно наредени, се околу 50х70 цм - панорама) да имаш од долу. Се надевам дека бев доволно јасна.
Resin или смола кај нас веројатно би било каде може да се најде? И алкохолно мастило во разни бои? Има воопшто тоа кај нас?
Сакам да почнам со полимерна глина да си правам накит за себе. Каде можам да најдам се што ми е потребно по можност да нарачам online затоа што за брзо нема да одам Скопје. И да не е од али многу време ќе треба да чекам
Здраво каде можам да најдам пердуви во боја за изработка на фаќач на соништа ако знае некој знам дека има на Али Експрес ама ако има и кај нас уште подобро.
Да провериш во Делфина https://mk-mk.facebook.com/pages/category/Interest/Delfina-Handmade-Jewelry-509756959065882/
Кажете ми каде можам да најдам памучен конец или идеално макраме за правење накит? Има ли дебели конци на битпазар или женски пазар?