Прееска од нигде никаде отидов и си купив силиконско пиштолче, се распостелив со стар, неупотреблив накит, ко жена-лудача и излезе ова чудо. Лепев без ред, без нацрт, малку е пренатрупано, ама ко за прво - кажете женски. Се надевам на поубави и далеку поквалитетни ѓердани во иднина. Инаку, сите овие ситници се лепат на материјал кој го обликувате со ножици по желба.
Трендафилке продолжи со правење на накит. Не е најдоброто нешто што сум го видела ама има потенцијал!
na pazar i toa slucajnoo,mi trebashe mene da zalepam edna kako traka za glava i zedov od drugarka mi poshto majka i raboti vobutik za vencanici i im treba neli da tie cirkoni,i vidov dobra rabota vrsi slucajno najdov i si zedov inaku vo kumanovo na pazar
Такви пиштолчиња имате во сите продавници за бои, лакови, клинци.. ако ме сфаќате на кои мислам И не се мн скапи, цената им се движи во зависност од големината..
Ме спотера денес креативноста. Од едно ланче, така прилично грдо, што никој не го носи, направив обетки, прстен и алка. Е сега алкава е само така како синџирче, а во план ми е да и додадам мали привезочиња и монистри, така да си висат. До тогаш ќе ја носам збутана меѓу други сребрени синџирчиња. Прстенот моментално се суши, зошто решив златен да биде (немам прстенчиња на златно), па го фарбав. Кога ќе биде готов ќе го прикачам да го видите.
Фала за идејата, мене ми се допаѓа за ланче И страната е доста интересна, баш еве ја разгледувам, има доста интересни идеи за крадење
Готово е!!! Сум мислела 56 минути што да правам со него, како да го декорирам.... Значи кругчето е како од обетките, сребрено. Го префарбав со сенаменскиот лак (си фарбам по дома ствари со него, зошто е ружен за на рака) на Голден Роуз, златен. И одозгора го премачкав со некое си чудо за лакирање. Вуала: Јас сум вери мач задоволна. Како ви се допаѓа? Едит: Ја преоптеретив и оваа тема денес
Не се ништо посебни, но на мене ми се убави бидејќи ми се рачно работени. За овие објаснував неколку страни поназад. Спојлер Тука се трите кутии, малку е матна сликата, но се гледа. Тоа со цветчињаата ненадејно испадна и го направив од салфетка. Потоа ова кутија е од преса и материјалот ми е многу грд, а имам околу 2м. од него, па решив д анаправам кутија за накит, каде обетките се набоцкани на материјалот. И тука таа кутијата од лево е со вуница, а таа од десно е правена со исечоци од Теа Модерна и мали лифченца, лепени се се лак кој не ми е потребен.
ова комплетче го направив скоро и како урнек имав ист ваков комплет само нормално различна боја, платно...го облеков еднаш два пати и толку...некако ми е срам да го носам, дали е премногу шарен или што е проблемот не знам...вас ви се свиѓа ? би го носеле ?
Ла Реина некако е прелногу разголено, пренизок струк со висока блуза... И не би го носела како комплетче, некако многу ми е униформирано.