Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас ова би го носела само на плажа :)

2. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    128
    Девојки направив едно ланче сабајлево.. коментари?

Прикачени фајлови:

• DSC04004.JPG
      DSC04004.JPG
      Големина на фајлот:
      170 KB
      Прегледи:
      496
    На girl.23, zhap4e, Angiie и 9 други им се допаѓа ова.
  3. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Еве ви една идеја.

4. beti111

beti111 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0

Ке може ли да ми пратете видео од тоа како се прави оваа нараквица :) Однапред ви благодарам

5. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Де кажете ми како да си направам машничка, таква за коса. Се изнамачив..... :sweat:

6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    На Bibko и Barbie-mwa им се допаѓа ова.
  7. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки имам дома два ѓердани кои никогаш не сум ги искомбинирала со ништо. Стари се можеби 15год. мајка ми ги носела на времето :lol: Сум сметала дека се старомодни, старовремски :?: Еве слики што мислите дали се убави, да ги носам или пак да си направам од нив алка, обетки :?: :)

8. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Првиот ми е мн. убав и јас би го носела а вториот не баш од него би направила некоја алка и би ја обоила друга боја :)

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Савана мене вториот ми е многу убав, првиот не беш :$ :D Ама сепак мислам да не ги сечеш, сигурно ќе ти се најдат во некоја прилика, посебно вториот не го сечи :angel:

10. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сакав да прашам со што ги прицврстувате обетките за да стојат ?
    Е ова на сликава кај што се прикачени тоа златното па после лиљаковото, јас на тоа кругчето кај што се прикачени врзав конец, и почнав да закачувам монистри (кругче и едно друго), ама не стојат, кончето е танко и се одврзуваат, битно во глава имам убави идеи како да ги направам, ама немам идеја на што да ги закачам за да стојат и притоа да висат обесени напоменувам монистрите се со две дупчиња значи за нижење, не се за лепење, а кога би ги лепела, на што би ги залепила, енибади хелп, а литл ?

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Искрено не те разбрав на кој дел мислиш, дали на кругчето, или она одма до лилаковото што е, ама во секој случај се купуваат и двете. Ги имам јас дома и двете делчиња, од онаа кај соборна ги купував

12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    :D На кругчето мислам, што треба да закачам на него, за останатите делови да стојат (зборувам за округло топче/бисерче во боја, со две дупчиња за нижење ) и како да стои тоа со што да го прицврстам за кругчето за да виси. Пробав со конец, ама танок е не стои .

13. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    ^ Ахам, јасно. Имаш такви таму, најдобро да си купиш, а би можела и дома со обично мало железо само со клешта ќе го превиткаш на страните.
    Еве што најдов во оваа продавницава за накит што би можело да ти послужи

Тука на вториот пар обетки има горе такви на топчињата, од двете страни за закачување
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 916&type=1

И тука има така наредени едно под друго

Исто горе топчињата се правени на тој начин

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Савана мене и двете ми се допаѓаат.
    Првото е супер за некоја елегантна комбинација. На обично црно фустанче ептен убаво би изгледало.
    Второто е за кежуал комбинации. На едноставна бела маичка, на долг летен фустан....Баш е за летни денови , за разбивање досадни комбинации. Уште да имаш и дрвени алки, полн погодок.
    Затоа од мене имаш зелено светло за двете. ;)

15. ragazzamacedone

ragazzamacedone Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Браво девојки за креативноста и пред се за желбата сами да си креирате облека и додатици. Инаку и јас си имам шиено фустанчиња и додека се научив уништив многу материјали. Обетки до сега немам правено сама, имам само правено промени кај веќе купени кои ми изгледале пренатрупани па сум вадела некои делчиња :) Инспирирана од вашите постови сега одам да пробам да направам обетки од ладен порцелан хаха ќе го пробам најлесниот рецепт ако испадне нешто одма ќе се пофалам :lol:

16. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Чекор 1: Налејте 1 кофа лепак врз себе.
    Чекор 2: Расфрлајте разни предмети низ собата.
    Чекор 3: Валајте се низ подот.
    Честитам, сега имате аутфит наречен Лејди Гага :) :lol:

Се шегувам, јас имам си правено мало ланче. Односно имавме таков предмет во школо, да правиме разни предмети од предмети (ме сфакате :D ? ) . Излепив бели камчиња (од оние како кристали што се) на една врвка од ланче и ми испадна прекрасно.. Ако сум го зела од Америка, ќе го сликам и ќе го прикачам овде.. :)

На HeartlySmile му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Луѓенца, дома прееска најдов едни стари марами од мајка ми, некои потсечени, скусени... Ама планирам да ги правам или украс за на ташна/блуза или украс за коса. Е сега, сакам да бидат како гужвани цветови, ама бидејќи сум со две леви раце, ако може некоја да ми објасни како да го направам тоа ?? :)

Отворена сум и за други идеи што да им правам. Ако не успее ова со цветовиве, ќе купам едно најобично венче и ќе замотам една марама околу него. Би требало да биде интересно. :)

18. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Последно ја направив оваа кутија. Може да направите ваква малечка, јас во неа чувам украси за коса, но може и поголема за чување списанија. Ова е линк како се прави, јас ја правев по друг туторијал, не можев да го најдам, но и тука е добро објаснето http://www.youtube.com/watch?v=PKkziFy4 ... ure=relmfu
    А еве ја мојата :)

Прикачени фајлови:

• P5310387.JPG
      P5310387.JPG
      Големина на фајлот:
      330,1 KB
      Прегледи:
      545
    • P5310389.JPG
      P5310389.JPG
      Големина на фајлот:
      282 KB
      Прегледи:
      545
    На Monna.Monna, Elennaa, Mermaid и 6 други им се допаѓа ова.
  19. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Дози не знам дали те сфатив точно како мислиш, ама мислам дека зборуваш за онаков цвет што се прави слично како што се прави панделка.
    Потребни материјали: будала која ќе ти седи некое време со испружени раце додека му ја моташ марамата и марама :D
    Прво собери ја марамата вака некако
    [​IMG]како филот на крајот, за полесно после да ти биде за расшаптување
    и потоа ја вртиш околу прстите (значи рацете се паралелно поставени, си почнуваш од горе и надолу ја моташ марамата вака
    [​IMG]),
    кога ќе стигнеш до крајот исто си ја вкрстуваш марамата и делот од назад го носиш напред и го креваш на горе, а делот од напред го носиш назад и исто го креваш нагоре и силно ги заврзуваш, а потоа делчињата ги "расцветуваш"
    Инаку вака можеш да си направиш и панделче и остатокот од марамата да го намоташ околу обично венче и мислам дека излезе убав венче со панделка, а и цветот можеш така да то намоташ околу венче ако ти е голема марамата и ако ти остани дел од неа
    Се надевам дека ти бев од помош :wasntme:

20. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883