Девојки гледајки колку интересен накит имате направено добив желба и јас да направам нешто Но, не знам каде можам да најдам фимо во каква продавница (пр. кај шо има некои украсни каменчиња или во продавница за бои, лакови ) ? И каков материјал е тоа?
Ова ми го направи татко ми за да си чувам моливчиња. Можеби ќе ви даде идеја Имав порано и голема кошничка направена на ист начин која си ја користев за лакови за нокти, ама не знам кај ми е Направено е од жици.
Направив обид за брош. Од бела трака и остаток од обетка. Во задниот дел имам оставено и простор да може да се вметне шноличка и да се носи како додаток за коса.
Дааа дефинитивно сум фан на направи сам зимаба си сплетов шал црно-сив многууу долг едната половина црн другата сив сите ме прашуваа од каде ми е и беа прилично изнезадени кога им кажав дека сама го сплетов со обзир на тоа дека до сега игли во раце не сум зела
Претходното лето гледав туторијали за правење облека сам, на Кенди и фино испаднаа. Ама во 4 сабајле со првата маица што ја најдов, не се осмелувам баш да го носам тоа. Дури може и прашина да избришала маичката. За накит сум апсолутен антиталент. Не знам како го правите тоа бе луѓе. Ми текнува само на едно нешто кое можам сама да направам а тоа е чевли. Односно не чевли да направам туку да ги украсам со тракатанци и да изледаат како нов пар да сум купила. На страна облека знам сенки и парфеми. Мама ме научи.
Деновиве сум во некој креативем занос хаха, кој морам да признаам дека го вади корисното и креативното од мене Еве, ова ми е најновата креација (мислам да додадам уште нешто на синџирчето, но за денес е доста) Инаку, инспирацијата е од ваков вид на ланче Спојлер http://lh5.ggpht.com/-QGy2upB333Q/Su4FNZ8ZE8I/AAAAAAABYr0/JksO7W4t-Rw/aldo-jeweled-bib-necklace.jpg
Фиби, телото на ланчето (главниот дел) е многу убав , само мислам дека е подобро да ставиш ленти од материјал место синџирчето, некако грубо делува со него Инаку секоја чест на стрпливоста и на идеата која се претворила во супер реализација
Всушност со - ....мислев баш на додавање платнена трака околу синџирчето Ама ќе почека, не можам веќе....се истрошија нервите со нижењето на ситната монистра хахах
Срце, тоа на крај е ептен лесно, само вметни ја лентата меѓу синџирчето, знаеш низ дупките и тогаш мислам дека ќе биде супер, а ?
еве и ајс се одлучив да ставам нешто направено од мене па кажете дали ви се допаѓа и дали би ги носеле:
Во петок со другарките ке одиме во Скопје онака да се прошетаме а и сакаме да си купиме од оние мунифца што се за да си правиме обетки, ланчиња па ако сака некој што е од Скопје и што знае кај има да ми каже и цената одприлика .. Фала однапред
Делфина кај Кинг Бургер (во близина на Соборна) Во зградата на ЗОИЛ (QBE) на приземје Битпазар- женскиот пазар
Оваа блузичка со 3/4 ракавчиња is made by me Ја сошив од тул кој чини 100 ден метар, купив каменчиња со разни форми и најразлични бои и малку мака видов додека да ги нашијам, бидејќи материјалот е многу мек. Ама они не можат да се зафркаваат со мене, па земав силиконче и прво ги залепив, а потоа со игла и конец ги сошив.Траките што се врзани во машна се многу долги и може неколку пати да се обвиткаат околу струкот,па тогаш да се вржат,зависно од вкусот на тој што ја носи. Супер комбинација може да се направи за вечерно излегување, со маичка на брателчиња одоздола, фармерчиња тесни и убава штикла, во било која боја од камењата што се навезени. Се надевам ќе ви се допадне Инаку тулот е темно лила боја,ама од блицот излегол посветол