Камчињата ги земав во еден дуќан за копчиња,патенти и траки во Куманово, а цената зависи од големината, поголемите се од 10-15 ден., а помалите од 3-8 денари,колку што се сеќавам.
Нешто ново од мене. Овие апостолки ми ги купи еде бивши дечко, затоа што сандалите со кои шетав ми се скинаа. Немам слика од нив какви беа, но ги сликнав од какви почнав да ги правам. Се надевам ви се допаѓаат.
Девојки ми треба ваша помош Имам многу убав цветен материјал.Основата е бела со разни шарени цветчиња.Сакам од него да направам залепена блуза, без прерамки значи како корсет.Ако ставам само обични рабови од страната незнам дали ќе можам да ја облечам Па се мислам дали може од страната да ставам патент од оние ептен малите што не се познаваат На интернет барав но вакво нешто не најдев.Што мислите би можело ли со патенче да ми ја направат И знаете ли некое такво видео?
За видео не знам ... но сестра ми имаше премногу таков материјал и си направи корсетчиња ... со патент и воопшто не се познава а и многу убаво изгледа ... пробај сигурно ке бидеш задоволна од крајниот резултат
и јас правам накит.нема некој кар но си ги носам со задоволство.и навистина кој сака нека проба,не е тешко.
не мора да имаш машина. ти скрој го, направи го сама, и однеси го на кројач да ти го поминат на машина
Супер, сите имате прекрасни идеи. Сакам да прашам дали можам да најдам дрвени мунистра? сакам да направам некоја дрвена алка обетки. Колку пари се?
Саково сама го шиев по кројка од списанието Бурда , не испадна баш како кројката и не убаво стои баш во јаката ама сепак го носам. го имам носено неколку пати . Најдоброто нешто што сум го сошила досега .