^^ Слатки се Мој предлог плус, да залепиш во средина ан машничката по едно цриконче или некое украсче. Или пак по синџирчето, доколку можеш, да прикачиш топченца сребрени. Многу побогато би изгледале обетките, вака ми се празни некако.
И јас правам накит, за себе и за блиските, а многу од него имам и продадено. Многу ми е убаво што можам да си ја остварам идејата која ќе ја замислам и да имам уникатен накит, ама за продавање баш и не се исплати. Скапа е самата набавка на материјалите, па идеја, па време...
Материјали набавувам од Монистра а планирам да отидам сега до Делфина (бидејќи не ми е уз пат досега не сум била ама таму мислам дека има повеќе избор). Инаку сега работам на мој иновативен "проект" (барем така мислам бидејќи не сум видела нигде) и си правам накит од сложувалки (всушност ги правам привезочиња, а потоа со помош на монистри ги претварам во обетки, ланчиња, привезоци за мобилни...
http://www.craftbits.com На странава има идеи за изработка на накит, украси, свеќи, сапуни, шампони (нешто како производите на Lush)... Погледнете, сигурно ќе добиете инспирација
Си земав две материјалчиња: ова сакам да го направам како топче или корсет, па споено со црна сукња да изгледа како едно цело ова планирам да ми биде фустан, ама не знам каков, па ако имате некаква идеја, би било прекрасно да ја споделите Фала однапред
Иако периодов се запнав и направив неколку фустани и две-три сукњички, не можам да ги сликам, се додека не најдам асален апарат. Затоа ќе ставам слики од една чантичка што ја направив неодамна и доволно беше да ја сликнам со мобилен. Римејк на стара чанта што беше досадна и ја немав носено сто години. Чуден е материјалот малку и делува како да е згужвана или не знам што, ама мене супер ми се најде во неколку комбинации.
Летово баш си сошив црно фустанче со bathsleevs ама го немам сликано .....ќе сликам и ке ставам да го видите
Најновото прстенче Ништо посебно само пердувче од старо ланче залепено на прстен Многу ми се свиѓа како стои на рака
Искраено според мене, мислам дека ќе изгледа подобро ако од ова материјалче направиш сукња а да ја искомбинираш со црн топ.
Ги имам обеткиве некое време но воопшто ги немам носено бидејќи се премногу лесни и тенки...летаат и ми се губат низ косата и не стојат многу добро. Како можам да ги средам? Ви благодарам однапред за идеите
^^ Еве од мене една идеа, ама ако си почетник може малку потешко ќе ти оди. Купи си златен синџир, на метро се продава. Доволно ќе ти биде пола метро(50денари). Ќе ти треба и по едно метално златно кругче за двете, го има во продавниците за монистри, едно е 5 денари, значи 10 денари. Со клешта исечи по 2 парчиња од различни должини од синџирчето, на пр. 2 парчиња од 5 цм, 2 парчиња од 4 цм, 2 парчиња од 3 цм и останатото како што сакаш. Сите прикачи ги на кругчето, а потоа кругчето на најдолниот дел од обетката. Побарав слика, и еве приближно како би ти испаднале: A можеш да купиш и повеќе кругчиња па да закачиш од синџирчето на повеќе места да висат. Се надевам помогнав, па ако ги преправиш стави ни слика.
http://www.youtube.com/watch?v=CAvJaO7fbTI изгледа лесно за правење, а преубаво испага. Само место ѕвезда може нешто друго да се ставе.
Спојлер извинете за офф-топик Angiie од што ги направи хамбургерот,сладоледот,лижавчето и патентот ?Мноогу ти се убави
феминкии =) кога сме веќе кај рачните изработки, погледнете ги моите овде... http://www.facebook.com/
Ми се допаѓаат дезенчињата. Јас би ти препорачала да изработиш едноделни шорцеви со топ. Лефтерни и многу секојдневни