Многу се уникатни како вакви, жално е да ги менуваш, а и нема што да менуваш, можеш само да ги уништиш. За брошот прашај по сребрарите да ти стават игличе одзади (да можеш на некое џемперче на пр. да си го ставиш). Брошот ти е преееубав!!!! Многу е уникатен!!! Чувај си ги тие малку `старински` накити. Денес е многу тешко да се најди таков, а баш е посебен!
За овој ѓердан настрада една ретро кравата од татко ми и еден стар ѓердан кој се заплеткуваше постојано. На двете им ги скратив маките. Малку ја скусив краватата беше предолга и од неа направив мало машниче. Остана и материјал за обетки, тоа некој друг ден. Треба само малку да се запегла за да се исправат нерамнините на материјалот.
wolf4e јас ништо не би менавала на твојот накит.А брошот е преубав жално би било да го уништитш.Само стави му безопасна и носи си го со здравје
Цел ден ги правев, се изнамачив планирав уште некои детали да им ставам и позади на џебовите да им ставам нитни .. и сега се замислив па си викам да прашам дали се добро направени, дали би ги носеле?? да продолжам ли со декорациите
:up: Добри се Можеш уште малце надоле да ги поткинеш ама не со големи дупки, малце подискретно, а можеш и вака да ги оставиш И, да стави нитни да бидат комплетни Спојлер Еве нешто за инспирација плус
На прв поглед ми се чинеше лесно ама ми одзеде цел ден и + тоа прстите не си ги осеќам од болка инаку еве линк за тие што не знаат да бидам малце и јас од помош де Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=zh_IHGldu5A
можеш да го поправиш да ја тргнеш панделкта да го скратиш да биде помало и да му ставиш врвка .. мислам дека така ке е подобро
Јас непраив многу убаво ташниче но незнам као се ставаат слики на старанaва и затоа неможам да ви го покажам ако може некој дами одјасни во порака нека ми прати
и јас мислам така сега кога напраив на борда кожа исто така со патент и му го стаив само цветчето и цирконите ,супер изгледа Спојлер кога ке можам ке ставам слики
Дрвени мали кутии, кои беа уништени од боја и лепак. Решив да ги направам украсни кутии кои ќе ми служат за ставање на циркони, обетки и сл. Користев што ќе ми дојде при рака. Украсни кеси/хартии кои ги имам во изобилство. Повеќето не ми се допаѓаат, а претежно носат за слава вино во нив, па решив ете да искористам некоја од нив за овие кутии. Тоа со школките беше многу грдо обоено со сино и црвено и вака колку толку е подобро. Вуницата малку ми се офарба, бидејќи ставав и лепак пред да ја намотам, па се помеша со бојата. Под сликите имам напишано по нешто за кутијата. Сликата која е најгоре и не се гледа баш, но во наредна прилика ќе ставам и друга слика, за сега да не праќам два поста. Знам дека се најобични, но ми завршија работа.
Извинете за офтопикот но видов дека сте зборувале за нитни, па да ве прашам каде можам да набавам нитни за да си ги ставам на фармерки и јакна?
Извади ја панделката, како прво не одговара на самата ташничка затоа што делува свечено, а и многу е без љубов правена, дури и жално изгледа Инаку ташничката не е лоша, со малку труд може да се среди..