Еве едно ланче мое што многу си го сакам. Направено е од Привезок од Ајфеловата кула, панделче, тој делот над панделчето е од едни обетки и црна сатенска лента. (се сама правев, се надевам ќе ви се допадне мене ми е многу убаво и си го имам и носено в кафич и сите ми го бендисаја
lackygirl...Многу е убаво ланчето (можеби затоа што многу го сакам париз а воедно и ајфеловата кула )
Ова одамна го имам направено. Ова е парче дебела иверица, го обложив со самолеплива фолија и си ставив шајчиња. Спојлер
Феминки знам дека многу од вас сами изработуваат накит, па ме интересира каде во скопјево можам да најдам ефтин материјал за изработка на накит?
Okeej штом никој не ми кажа каде са си ја пооравам машината за шиење цо Скопјево, онда кажете ми каде да си купам нова и колки пари би била?
Има продавница во центар во редот продавници кај Unique. Продавницата се вика Singer, ама скапички се.. да не те излажам за цената оди самата провери си А за друго место незнам, ако знаат феминките нека пишат
Механизми, како синџирче, такви за во уши, за закопчување, жици и слично во Скопје има на две места: во Делфина Аксесорајз кај Кинг Бургер и во уште едно што не знам како се вика карши Даре Џамбаз. Монистри и слични работи освен во овие две може да се најдат и на Бит пазар, а можеш и да купуваш ланчиња на пример па да ги растураш. Веројатно ќе ти требаат и клештички кои ги има во речиси сите продавници за алати, само треба да си одбереш. Јас си правам накит долго време, ама не е најефтина инвестиција да бидеме реални. Сепак има случаи кога многу повеќе се исплати да си направиш него да купиш. Се надевам ти помогнав.
Кај QBE осигурување (не знам дали вака се пишува ) и цените се исти како во делфина, може и малце поскапи, а изборот е помал
Сталажичка за лакови, конечно најдов решение или пак не. Спојлер http://thesarahsnails.blogspot.com/2012/01/nail-polish-new-organization-and.html
Значи ова е тазе направено и морам да признаам една од моите најголеми гордости Беше обично венче обложено со кафеав материјал кое од фиока не мрдна затоа што ниту ми ја држи косата, ни е многу декоративно. Затоа му зашив монистри, милион монистри мислам и еве го крајниот резултат. Мене ептен ме бендисува, вака скромна да си бидам. Навистина е и лесно за изработка и ефтино, а убаво стои и на поелегантна комбинација и на нешто кежуал. Критики???? пс. малку обратно се сликите, ама ме мрзи да им сменам редослед
Карши аркадија или павиа ако знаеш каде т.е. кај кинг бургер во тој ред има багат сервис и таму поправаат машини за шиење, прашај си.
Еве ги и моите први "облечени" винтиџ чевли Спојлер 1. Вака ги купив (со намера да ги облепувам) 2. А ова испадна од нив http://www.myartemission.com/2012/01/vintage-shoes.html
Епа кажете ми мислење,би ги носеле ли?Како ви се допаѓаат?И ако имате идеја некоја да додадам нешто или да поправам...
Ние стануваме ептен креативно семејство Ова беше кутија од мобилен телефон, ставивме внатре сунѓер и еве како испадна