Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Уау преубаво е :) јас искрено би го носела зошто да не ... ми се допаѓа и ми даде идеја и јас да го направам :)

2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    На Mameha, lackygirl, Artemission и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. flowerly

flowerly Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Ааа убави се.Многу ми се свиѓаат,само да си најдам материјал,одма почнувам со правење. :) :) ;)

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Аууу преубави се!! Барем поголемиот дел.
    Има некои што се премногу натрупани некако, гломазно делуваат. Тие со бисери се најубави.
    Треба доста материјал за едно.
    Ако присоберам ќе направам :)

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Не да го носам, маста ќе му ја извадам. Ми даде идеја. Ќе си направам и јас :)

6. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577

одлично, не сум единствена што и се допаѓа, ке си го направам веднаш ланчето, само ми кажи дали да ги лепам шнолите или само да ги наредам, па кога ке ми треба шнола си вадам од ланчето и право на глава :rofl:

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    еве нешто ново од мене, тазе направено :) ви се допаѓа ли?

Прикачени фајлови:

• rsz_dscn0360.jpg
      rsz_dscn0360.jpg
      Големина на фајлот:
      326 KB
      Прегледи:
      592
    • rsz_dscn0364.jpg
      rsz_dscn0364.jpg
      Големина на фајлот:
      292,2 KB
      Прегледи:
      592
    На nice.girl9090, zhap4e, BeYourself и 17 други им се допаѓа ова.
  8. flowerly

flowerly Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Прекрасно е ивинакит. :inlove: Тоа со шнолите е многу креативно,ама ако го направам и после не го носам ?! За џабе трудот.Но секако секој има различен вкус и вреди да се проба. :) :) :inlove:

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Неколку DIY идеи, доста интересни и спорем мене доста лесни и некомплицирани.
    To create, cut a piece of leather approximately 1/2” wide and 2.5-3 ft long. Add a bright cord (or ribbon) and ball chain. Knot all three materials together onto a hair elastic and braid. Once you have a braid long enough to wrap around your head, knot off on the other end of the hair elastic. Be sure to pull tight to make sure it’s secure. Snip the ends and you’re ready to brave a bold braided accessory!
    Незнам ова не ми изгледа прекомлицирано а и интересно е :)
    Eдит еве уште едно интересно
    To create, pin several brooches, arranged in a bib-like formation onto a piece of felt. Outline the bib shape with chalk and cut out around the brooches. You may need to sew a few stitches on the backside of the felt if brooches are weighing down the fabric, as you want them to lay flat. Flip over necklace base and sew a chain onto the back. Use a new chain or opt for one from an old necklace for an extra special touch.

На lackygirl, dancing.queen, Divinebutterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  10. flowerly

flowerly Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

wooooww Колку цоол идеи има девојкава .... еве некое линче до DIY идеи
    пончо
    http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2011/09/diy-wool-poncho.html
    http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2011/08/diy-lace-briefcase-.html
    http://abeautifulmess.typepad.com/m...rn-friendship-bracelets-diy-from-chelsea.html
    http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2010/04/diy-spring-statement-necklace.html
    http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2011/05/fabric-necklace-tutorial-from-jenni.html

На laryla му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    иамам направено ланчиња како претпоследните и со мерак си ги носам, сите ми ги фалат ;)

Прикачени фајлови:

• IMG_2718.JPG
      IMG_2718.JPG
      Големина на фајлот:
      103,1 KB
      Прегледи:
      539
    • IMG_2723.JPG
      IMG_2723.JPG
      Големина на фајлот:
      102,6 KB
      Прегледи:
      539
    На BeYourself, girl.23, Hipica и 4 други им се допаѓа ова.
  13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Знам дека темава ќе ја отворат креативците па затоа едно прашање баш за нив.
    Имам обетки долги и тешки па не држи убаво тоа металното отпозади и ми паѓаат. Тоа е цврсто, но заради тежината на обетките се олабавува и го чекам денот кога ќе ги изгубам.
    Со слично вакво се, ако може воедно некој да ми каже како стручно се вика овој вид на закопчување на обетката :$

Дали има нешто за да држат обетките?
    Нешто да доставам?
    Имам гумички едни од други обетки знам за тоа но не сум пробала колку ќе е сигурно, не верувам искрено. Но нешто друго? Некоја финтица од интернет да сте виделе? :)

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Роси мене со вакво железно не ми држат. Само како гумичка што се ама и од тие некои се потесни некои пошироки. Отиди му на некој чичко на Битпазар и на обеткине од 20 денари провери им ги гумичките :lol:
    Мене само еден пар гумички од 100 обетки ми се убави, па не знаеш како си ги чувам. :wasntme:

Јас сакам да си купам антилоп чизми и да ги префарбам со некоја боја, на пример црвена, кафена. Со што би можела да ги офарбам?

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    незнам како се вика стучно но можам неколку предлози да ти дадам се надевам дека ке ти помогнам

Прикачени фајлови:

16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас тие ги знам под името гвинтчиња.
    И мислам дека силиконски би држеле повеќе, зошто металните со носење се разлабавуваат и шират.

17. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Гумички му е мајката. Сите обетки ги затварам со метално и гумичка и супер си држат.
    Ако не сакаш гумички или не ти се сигурни можеш да пробаш со вакви ама тие малку додаваат на должината на обетката.

18. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    јас знам дека овие се викаат винтови.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Гвинчиња :?: јас мислам дека винт се вика -винтчиња :rofl: Треба некое поголемо и потешко винтче да најдеш за да не се лизга лесно или врзи им по едно каманче од другата страна :rofl:

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Роси најдобро од тие маталните стави, мене гумeните ич не ми се допаѓаат, толку се ситни, кај јас ќоричка сум, се мислам дека ќе ми паднат и неможам асално да ги ставам. Мислам дека металните држат каде каде подобро.
    Еве уште некое, малку е почеленџинг, ама има тука доста способни верувам јас во вас :)
    Lay your blazer open on a flat surface. Trace the silhouette of the inside of the collar as well as inside lapel using a piece of tracing or parchment paper. Cut out the collar pattern and lapel. Be sure to factor in an extra 1/4 inch border around each piece for hemming purposes. Pin pattern directly onto a piece of black cotton sateen fabric and cut out two lapels and two collar pieces with fabric scissors. To create a clean and finished look, fold edges over using fabric glue to hem. Use fabric glue to adhere each piece in its appropriate place. Use your hands to smooth down and help set. Cut a piece of fabric that is approximately a 5 inch square. Size will depend on your preference of pocket square and size of area you have to work with. Fold back and glue the outside edge for a clean look. Gather by pinching and folding and stitch directly onto the blazer for a faux handkerchief look. Use corresponding color thread so thread is not noticeable. Lastly, swap original buttons for a metallic gold or your favorite luxe option and stitch on.

Get creative with your cotton color combinations and experiment by mixing patterns. It’s the perfect opportunity to re purpose, re-create and re-invent. P.S. - The Fabric of Our Lives® makes us come alive with DIY.
    И ова е интресно доста, ама исто малку покомлицирано
    To create, find a basic mini skirt to use as a base. Incorporate several complimentary shades of felt material and cut rectangles in an array of different sizes. Get creative and cut shapes with scalloped edges to add dimension and movement. Use a fabric hole punch to add extra detail to the felt pieces. Place swatches in a random pattern, starting with the bottom of the skirt, and overlap as you move towards the top…making sure to completely cover the surface. P.S. — Lay your complete pattern out before you start to glue. Adhere the swatches directly onto the skirt and hold in place for a few seconds to secure. Before you get decked in your DIY, make sure to let the skirt dry completely on a flat surface….and then, swatch out!
    И ова полесно ми изгледа ама многу фино :)
    To create, reach for your favorite cotton flannel or wool material. You will need approx. 2 yards, depending on the size you desire. First, fold material in half, horizontally. Place a hat at the top of the fold (half way down). This will serve as a neck-hole guide. Continue to cut out a 4”inch panel. Don’t throw away the scraps! Use the fabric scraps to create a strip which you can use as your belt. P.S.- add fun brooches, and group in a cluster, for a stunning finishing touch.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.