Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Знаеш за Делфина аксесорис што се наоѓа кај Кинг бургер? Таму има добар избор на монистри и секакви топчиња и камчиња за правење на накит. Можеши на женски пазар да најдеш најразлични работи.

2. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.085
    На женски пазар не верувам дека има избор како што има во Делфина.
    Еве ти ја нивната страна на фб
    http://www.facebook.com/pages/Delfinas- ... 3401098916
    И јас си правам накит, ама не го продавам. Чисто за мене, онака
    И материјали зимам од Делфина и има една продавница накај кисела вода, незз да ти објаснам точно каде е Извини
    А во продавнициве што ти нема, уште пиле од млеко фали. И продавачките баш се фини, да кажеш дека прв пат пробуваш да правиш ќе ти објаснат што ти треба, како се прави и сл.
    Пред се мораш да си набавиш алатки, и нив ги има во продавнициве, мислам дека се 100 денари едни клешти. А ти требаат 3-4 пара. Сите се различни. Без нив ништо
    Ако сакаш повеќе информации пиши лп јас сум редовен муштерија таму

3. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    263
    фала ви многу неделава би требало да отидам до женски пазар да видам што и како има па ако направам нешто ќе ве известам + и со слики :lol:

4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Значи не можам да те сфатам 200 ден. многу ли е за ланче, имајќи во предвид дека е рачна изработка, некој вложил труд да го направи и уникатно е, а за некое ланче во нашите "елитни" продавници сериски произведено ке дадеш 1000 ден. и повеќе. Само кај нас не се цени рачната изработка.

На Saraa и MoDeRnA им се допаѓа ова.
  5. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    се согласувам дека кај нас многу малку се цени рачната изработка, еве и јас изработувам накит и летово го продавав онака да пробам шо како и на лугево се им е скапо а притоа не помислуваат на вложениот труд а не ми беше накитот којзнае колку скап. и само да ви кажам дека другата продавничка за делови за накит се вика монистра и се наога после зеленото пазарче кога ке ја преминете раскрсницата кога се оди за накај кисела вода спроти продавничата има специјал пекара :)

6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Како да не бидат скапи кога и деловите за изработка се скапички. Пред извесно време купував материјал за изработка за накит од Монистра. Прво ако немаш идеја што ќе правиш купуваш повеќе од тоа што ќе ти биде потребно на пр. за едно ланче.
    Јас купував за ќерка ми која покажа интерес да си прави алкички (што мене многу ме израдува). За парите што ги дадов, на пазар ќе и купев еееее алки , ама алките што сонцето мое ги направи се највредни на свет. :*

На srcekrsacka, LivingGlam и Saya им се допаѓа ова.
  7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ми се допаѓа што има луѓе што почнаа да пројавуваат интерес за рачно изработени парчиња.
    И мене од секогаш ми било мистерија како тоа рачните изработки се поефтини од фабричките изработки. Тргнувајќи од фактот што некој креативец посветил време и труд во изработката, па се до фактот што тие парчиња се секогаш уникатни и незаменливи, пологично е овие да имаат поголема цена.

Искрено, секогаш се радувам повеќе на парче што сама ќе го направам, отколку на купено, готово парче. И точно е дека некогаш материјалите за работа чинат дупло одколку веќе готовиот примерок.
    Јас на пример, многу сакам од работи што веќе ги имам да направам нешто убаво. И она ланчето што го имам направено, не ме кошташе ни денар.
    Затоа и порадо би купила рачни изработки, него ли обетки какви што веројатно ќе носат пола девојки низ градот.

На srcekrsacka, Angelche, frutini и 6 други им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    од лево кон десно, долго ланче, обетки, брош или може да беде некој приверзок за ташна... и шноличка за коса. Има уште многу ама хаос ми е собава неможам да ги најдаааааааааам :rofl:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Еве нешто мое. Го направив за пријателка во Хрватска и го испратив по пошта. Штета што никогаш не стигна до неа. Најверојатно некој во пошта го украде. :swear:
    Планирам да си направам нешто слично за мене.

На Dpokahontas, srcekrsacka, Hiii и 14 други им се допаѓа ова.
  10. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    263

абе јас ке дадам само убаво да биде направено и со замисла а не едно обично синџирџе ќе ми го продава по 300 ден ај важи ценам труд ама што труд и замисла има она?

11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Па некој со сила те тера да го купуваш?

Повеќе ценам рачна изработка и алал да им е на оние кои издвоијуваат време да одат да купуваат прво материјали, второ да смислат идеја, трето да го направат тоа и притоа да најдат некој да им се допадне за да го продадат. Мислиш Најс Грл дека се тоа иде така лесно?
    Мисли си само ти :)
    И оди купи си од бижутерииве нешто што повеќе очигледно го цениш.

Иако некогаш за некои работи е стварно понеисплатливо да го направиш, поскапо излегува. Баш гледав едни ланчиња со монистри, многу интересни кратки и се преплетуваат во дреч бои за рамбовки, фустанчиња летно време топ се. Чинеа по 150 денари. А да одиш да купуваш монистри, конци, па време и тоа многу време да го нанижеш и на крај сето тоа изгледа и поскапо од 150 денари.
    Али затоа повеќе ќе ти вреди. :wasntme:

12. Punx

Punx Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    12
    Сакав повеќе пати да си сошијам нешто,или од некое старо парче облека да направам нешто ново,ама секој пат го искасапувам :( |( ах.. :swear:

13. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Мој совет за следен пат кога ке испраќаш нешто по пошта нека биде препорачано! Малку е поскапо, малку повеке, ми испадна 260ден за до 50гр. Неколку пати имам пратено мои рачни иработќи во различни европски земји секогаш стигнале некој пат за 5 дена некој пат за 2-3 недели (тоа најверојатно зависи од далечината) ама важно стигнале!

14. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105

Нема врска, така се почнува. Пробај да гледаш упатства на интернет и на јутуб. Сите некако почнале, а никој од првпат не направил нешто толку добро. Затоа не запирај, ако сакаш да си правиш работи само продужи си и ке видип дека ке станеш подобра.

Еве добро упатство за фустанче. Ова можењ да го искористиш за да научиш како ленсо да направиш било какво фустанче со помош на маичка.
    Незнам како се ства видео овде па еве го линкот.
    http://www.youtube.com/watch?v=A8Rnlz8-ZDk&feature=channel_video_title

15. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    821
    Додека да ми се расипе машината бев опседната да си сошијам нешто. Макар и едно цветче за коса на ден. Сега ми останува само да ги гледам на ју туб и да си тажам. :( Барем додека не си купам нова. 8) А колку само си го сакаш тоа што сама ќе си го сошиеш, знаат само тие кои некогаш направиле нешто.
    Криво, лево ма тебе најубаво ти е :D

16. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    rossonerka да ти кажам за нашите услови да земеш да си направиш сама ланче да поскапо излегува и подобро да купиш отколку да се трудиш само.
    јас во бугарија секогаш кога одам има тамо една продавница и си купуваш монистри и за џабе ти е ланче да си направиш .
    колку имам само од таму.. по 30 ден едно ланче -тука над 200 ден
    монистрите не се како тука 5 ден едно лажиче туку 3-5 ден 100 гр. и по исплатливо е така..
    овдека ептен ги дуваат цениве :/

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DrenkaC

DrenkaC Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Многу често пракам по пошта и имам доста искуство. Ова беше пред неколку години и тогаш сеуште се залажував дека сепак можда ке ми стигне пратката. Така да, некогаш пракав препорачано , некогаш не. Зависи како бев при пари :$
    Е од кога ова мое најомилено ланче ми го снема од тогаш обавезно пракам така!

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Женски мене ми треба некоја со искуство со машина, да ми каже како се прават жабрици. Оној дел знаете, како набран, со растеглив конец. Ваљда ќе ме сфатите, зошто не знам како да најдам слика.
    :?:

Едит:
    Вака, како горниот дел на фустанот :?:

19. Marucu37

Marucu37 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11

јас имам гледано како се прави ставаш на пасата од оној ластикот за гардароба , тенок што е не онаков за гаки... потоа кога шиеш предниот дел го повлекуваш малку и така си шиеш редови еден под друг :) лесно е :)

20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    263
    ај молим ти се прво види го ланцево и кажи ми колку мислиш дека највеќе може да вреди ( ќе те замолам да бидеш реална) расоњерке но и други нека си го кажат мислењето па после ќе ви кажам колку го продава типкава во лп

Прикачени фајлови:

• lance.jpg
      lance.jpg
      Големина на фајлот:
      91,1 KB
      Прегледи:
      297