Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Направи сам (Гардероба,накит...)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од O.l.i.v.a, 28 ноември 2010.

1. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Епа бев јас, и како што очекував ниту сакаа да ми ги сменат ниту да ми ги вратат парите |(. Не сакав да се расправам па фино лепо си искочив. И сега гуглав некои сликички од балетанки сини да најдам, и решив да го тргнам тоа лименото напред и машничката т.е само една линија од неа ќе остане. Делот пред неа ќе го налакирам со црн лак. Нешто во стилот на cap-toe :D. А со тоа доле жгуљавата мини-штикла, појма неам што да правам, најверојатно на чевлар ќе ги однесам...

Ако ми успее намислава, ќе ставам слика :wasntme:

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.347
    Допаѓања:
    103.008
    Прашај го чевларот да ти ја пополни празнината меѓу штиклата и ѓонот, ќе личи ко да е мала платформа и нема да имаш проблеми со одењето, јас имам суредено така едни чевли со сечење на штиклата и едвај дома стигнав да дојдам. А самите балетанки и немаат толку лоша боја, ако го извадиш тоа напред и маскираш со црна боја или некоја друга ќе изгледа супер ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Се согласува со ова со платформава. А за тоа напред можеш да го изцадиш и да ставиш некоја машничка или воопшто не мора ништо да стваш самите по себе ЌЕ бидат убави :)

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  5. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Девојки јас сакав да обојам едни фармерки. Но бидејки во мојов град никаде не можам да најдам специјални бои ве молам кажете ми со што да ги обојам а да не ми излезе бојата при перење ?

погоре прочитав дека една девојка ги фарбала со бои за јајца? Што мислите за тоа?

6. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    јас сум многуу креативна особа, бидејкји мајками е шнајдерка шие капути(имам машина за шиење дома) и на неа имам се правено од фармерки(стари) ги имам направено хит за носење,до фустанчиња(од долги фустани кратев и правев кратки деколтирани) најдов дома лилави балетанки ги изфарбав црни и им ставив свилени машнички испротнати со ленти од двете страни.обетки... а за алки да не зборувам ако зимав макар по 10 денари од алка досега кје бев првата девојка што се збогатила од рачни изработки правев бисерни алки.волнени.гумени,пластични(од шише),кожени и од многу други материјали.се што правам е уникат. во последно време ми се моткаат низ глава оние аксесоари за на коса плетени од озгора и на ластик од оздола.

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    ^ Па стај и некоја слика, а не само на муабет :|

На La.Reina.Del.Sur и Mameha им се допаѓа ова.
  8. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Anyone ? :?:

9. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716

kje staam koa kje bidam vo mozhnost vetuvam.

10. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Вистина е за фарбата за јајца. ;). А можеш и целосно да ги обелиш. Има туторијал за обелување во претходните мислења. :)
    -------------------------
    - Дома имам една бела кошула и не ми текнува никаква идеја како да ја препавам, дали да ја скратам , дали едни машнички да и ставам. Не ми доаѓа ниту една идеја. Ајде поискусни давајте предлози. :angel:

11. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Џенцкииии ,како може на најобични купаќи пуш ап корпички да ставам,односно не корпички него онакви лепенки.
    Има такви у Џамбо знам ги видов,ама незнам дали да ги зашијам за купачите или да ги ставам нормално,па купачите одоздгора.......?

12. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    И мене ме интересира како можам ова да го направам. Јас бев вчера во Џамбо но не видов такви корпи. Во кој оддел се?

13. Kiki13

Kiki13 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
  14. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Премногу ми се допаѓа блузичкава
    http://www.youtube.com/watch?v=nubQNMTTuGY
    Ми се прават вакви работи
    ај ако може некој да ми даде идеа што да направам ама ако може без шиење на машина
    :* :* :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
  16. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Тоа е полимерна глина (фимо глина) во Битола има во Бабук а тие сите останати тракатаанци за накит ги има во Делфина аксесорис во Скопје

17. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    I am gonna make it
    Колку убаво

18. viki.kikiriki

viki.kikiriki Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    леле луѓе не сте ни свесни колку идеи ми дадовте и колку ми помогнавте,се сметам за креативна личност и се шо сакаше мајками да фрли од стари сукњи и панаталони се суредив.си направив 3 фустанчиња од една сукња и еден пар панталони. и дали ке можит да ми потенцирате(линк)како ги правите новчаниците тоа ми треба моментално,хихи благодарам и однапред и одназат(мала шега) :D :D :D :D

19. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577

повели :)

http://www.youtube.com/watch?v=3COgQWqrodQ

http://www.youtube.com/watch?v=B75xl9ZVcUA

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mila85

mila85 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    50
    Знаете ли каде би можела во Скопје да купам таква полимерна глина за правење накит????

На Smurfette.M му/ѝ се допаѓа ова.