Што мислите за ланчето дали изгледа убаво ова го поставив на хартија сакам со свила да го направам калап да пресечам со хартијата но дали е обаво вака или пак топченцата мали да ги извадам сите и со бисери да го пополнам цело и кристалите како ке биди поубаво?..
Како што кажа и сама , поубаво ќе биде на материјал да ги залепиш а не на хартија. И никако на свила Најди некој поцврст материјал и на него залепиги,иначе ќе се витка кога ќе го носиш. Вака на хартија некако шмекот му се губи.Да сум на твое место црна подлога ќе му ставам(црн цврст материјал) и овие бели да си бидат . Па наскоро очекувам да го видам
Секако нема на хартија си поставив само да видам како ке изгледаат а инаку свилата не е мн тенка ја пресеков од венчаница а на црн материјал не изгледаа убаво не светкаа кристалите
Океј, инспирирана од сите слики на интернет од peter pan collars решив да си направам и јас едно... Ама ако веќе правам нема да биде некое обично, него со бисери! Моментално се суши така да неможам да го поместувам, не па да го пробам за да го сликам, па утре кога ќе се засуши ќе го сликнам. Дај боже да ми останат бисерчињата на место Еве една слична слика за до тогаш...
Здраво на сите, и јас исто така шијам облека, накит не правам , но од облека шијам скоро се што може да се сошие, имам шиено од купаќи до капут , сега немам слики , но во најскоро време ќе постирам, сакам ваше мислење. поздрав
Со намера сум оваа да ја направам!!!!Дали знаете каде можам да купам слични од овие златнивее ?? http://www.youtube.com/watch?v=DL1rN85K ... re=related
Прекрасни се посебно црвеното и јас шијам ама почетник сум, досега фустанче и 3 сукњички јас ги правам по око значи земам модел и го мерам по друг фустан или суќна ама потешко оди , претпоставувам за капутчињата одиш по шаблони (мислам така се викаат ) каде можам да купам шаблони ??? А за нитните за јаката од битпазар ке најдеш , јас си земав од таму за кошулка ...