Спојлер Mногу убаво ми изгледа оваа белегзијата со златните кругчиња. Тие навртки се или...? Од кај да купам ?
Женски, кај да најдам златни нитни?? Ама баш нитни, не од оние што се за лепење. На бит-пазар во таа продавничката има само бронзени, и ич не се убави.
Јас си купив од една продавница за петличиња, имаше баш секакви нитни и квадратчиња, со боцки, златни, сребрени секакви. По 5 денари
Да Малку нелогично ми беше да бидат по 5 денари и големите и малите ама ај. Ми текна подобра идеја и многу поевтина. Да си купам ваков колан со нитни целиот, е максимум 150тина денари, а има многу повеќе нитни на него. Некако по 5 денари скапо идат
Ау, 5 денари за една нитна. Не. А идејава со кашиот одамна ја искористив. Две ташни си нитносав. Само што не знам каде се продаваат вакви каиши сеуште, мојот беше од правек. Јас златни сакам....
Ако збориме за истото место кај женски пазар јас земав 60 за 100 денари пред некој месец и тоа некоја бронзена боја само округли. Тој дечкото првин ми кажа цена од 3 денари, виде не се заинтересирав па симна денарче и му земав (плус 10 ми даде гратис). На пазар само со пазарење, никако не ја прифаќајте првата понуда.
Артемисион ај објасни на кое место да не лутаме на пазар До сеа не сум правела ништо со нитни а баш би сакала да пробам
^ Па како што знам само на едно место се продаваат нитни и тоа во тие продавничките карши театарот што се и му доаѓа мислам претпоследната. Нема шанси да утнеш и да прашаш било кој таму ќе ти кажат дека само тие држат такви работи, освен ако се променило нешто во меѓу време.
Мене ме интересира од кај се купуваат тие шаблони за шиење ако можеш да ни кажеш или некоја од феминките ако знае да пише? Фала однапред
Ова го направив сега,што мислите убаво ли е,би го носеле ли,му фали ли нешто??? На црна подлога,сребрени бисерчиња и ги лепев со пиштолче силикон (мислите дека би можеле да ми испаднат?)
Сирено убаво ти е ланчето. Уште синџирчиња да ставиш за закопчување и комплетно. Јас би го пополнила и останатиот дел со поситни топчиња, монистри и сл. Ама тоа е по желба, секако. За држење, не знам колку ќе ти држи силиконот. Јас лепев бисерчиња на кожа со такво пиштолче и после второто носење ми испаднаа неколку, па решив да се откажам од прелепување. Сигурно ќе ти држи неколку носења, но ако не те мрзи, може и да ги зашиеш.
Уште една добра фора со цедињава :geek: Спојлер Step 5: Use your exacto knife , or any sharp tool and start creating a hole in the CD on both of the sides.To do this,apply pressure on the CD with the knife and twist it around. Step 6: After that, open jump rings with some pliers and close them over the holes on each side of the CD.
За во Битола видов во Горниот пазар, ако се исценкаш и за 100ка можиш да го земиш А ако сакаш златни, пробај со златен лак обој ги, можи убаво ќе изгледаат а ?