Даа,да. И јас помислив на тоа, но дента кога го правев тоа немав баш многу време за да барам камчиња Можеби некогаш кога ќе имам време ќе го доправам.
^Интересно ти испаднало, само да ја довршиш рамката со камчиња, а можеш да искомбинираш и со копчиња.
Wild-GirL- ти благодарам за идејата, многу ми се допаѓа. Ако најдам време ќе го доправам па ќе ставам слики.
Неверојатно интересен експеримент со јајце и оцет Кога ќе потопите живо јајце во бел оцет и ќе го оставите да седи 2 дена, ќе настане хемиска реакција која целосно ќе ја разложи лушпата, испуштајќи јаглерод диоксид. Лушпата на јајцето е во најголем дел сочинета од калциум карбонат и поради тоа е цврста, а оцетот содржи оцетна киселина. Па така, кога ќе ставите јајце во сад со оцет 12-24 часа, лушпата ќе се разложи, а јајцето ќе стане интересно како желе. Кога ќе заврши хемискиот процес, ќе забележите дека на јајцето нема лушпа, туку само тенка мембрана, која ја чува внатрешноста на јајцето и многу лесно може да се дупне. Внимателно извадете го јајцето, истурајќи го од садот со оцет, врз вашата дланка и потоа измијте го со вода. Кога ќе го споредите со друго јајце со лушпа, ќе видите дека јајцето коешто седело во оцет, се зголемило. Ова е така, бидејќи дел од оцетот (и од водата во оцетот) влегла низ мембраната, во јајцето. Мембраните на јајцата се полуспроводни и дозволуваат водата да влезе низ нив. Вака добиените јајца се нарекуваат голи јајца. Доколку го направите истиот експеримент со сварено јајце, лушпата исто така ќе се разложи, а јајцето ќе стане еластично како гумено топче.
Јас сакам да ве прашам нешто Со брат ми добивме задача во еден кафич да насликаме нешто на ѕидовите, да го освежиме малку ентериерот, меѓутоа газдата нема никаква идеа што тоа нешто да биде.Јас лично имам некои идеи за кои сметам дека сум способна да ги изведам, ама сакам да ве прашам вас, како посетители на кафе бар пр. што вие би сакале да видите насликано на ѕидовите, што би ви било пријатно за очи, за да знам да не бидат моите идеи тотална утка hock:
мислам дека треба да ни кажеш некоја плус инфо ...пример како се вика или приближно името ... какви луѓе одат таму ... каква музика ке се пушта пошто се зависо од тоа ... има некои доста интересни работи кои можете да направите ... од мене некоја сликица како идеа... Спојлер мрсна боичка финта секогаш палат слики од градови некоја ваква опција слики во продолжение Но како што кажав навистина зависи од мнн работи за да се помогне ...
1209 Може да насликаш нешто кое потсетува на релаксација , одмор , или во краен случај јас би една добро осмислена слика на која би имало зрна кафе со додатоци кои идат со кафето .
уште одма би го пробала ова ама жал ми е за маслото така да седи греота е http://www.kafepauza.mk/zanimlivosti/kako-da-gi-sochuvate-vashite-spomeni-vo-tegla/