да не знае кај можам да купам обични безбојни лампиони како овој http://data2.whicdn.com/images/19669493 ... _large.jpg само без ништо внатре??
Направете 3 симпатични новогодишни елкички http://www.youtube.com/watch?v=tbuILG3rTVo#t=217 Направете сами: новогодишна снежна кугла од тегла Потребни материјали: - Тегла со капаче - Дестилирана вода - Течен глицерин - Светки - Украс – мала новогодишна елка - Лепило Начин на изработка: Со силно лепило залепете ја елката за капакот од теглата и оставете го еден ден, за убаво да се зацврсти. Потоа, наполнете ја теглата до врвот со дестилирана вода. Додадете малку глицерин кој можете да го побарате во аптеките, со цел светките да паѓаат побавно. Потоа додадете одредена количина светки според ваш вкус. Затворете ја убаво теглата со капакот и протресете. Готово. Благодарение на овој едноставен туторијал, сега имате домашно направена снежна кугла, која ќе го внесе празничниот дух во вашиот дом.
ваљда со ножичи појма неам, не сум правела.. ме фаќа мрза , само треба да пазиш да не го исечиш конецот
Лентава се вика изолир (бар мене на тоа ми личи), мислам дека не се многу скапи, а ваљда можеш да ги најдеш во продавници за жици, кабли и слично зошто вистинската намена му е за тоа
Здраво драги мои.. јас си имам едно прашање во врска сами дома да си направиме. Епа вака: имам идеја да си направам сапун. Ми треба масло или маст ( ќе најдам маст свинска во месара и ќе ја стопам, тоа е ок) ми треба и NаOH или KOH (натриум или калиум хидроксид) е каде да најдам ова?? и после кога ќе се направи колку треба да се чека за да биде исушен?? ми треба хитно, плисс одговор!!
СЕ прават со лак за нокти.Се вади горниот дел од лампионот,се става лак и го разлеваш внатре,го вртиш лампионот насекаде каде што сакаш да има.Светки,се што сакаш можеш да ставиш,ќе го затвориш и ете ти лампион дома направен.
Еве некои идеи за украс на ѕид, оваа со ombre-ѕидот не е баш лесна но ако планирате да кречите е добра идеја
Ја топиш маста убаво,после додавас жива сода ја има во земјоделки аптеки. и додавас некој етерични масла за мирис бидејќе не мириса убаво. Кога ја додаваш живата сода по малку и неаднаш врие многу,и после вриеш долго и го тураш по калапи или во леѓенче,корито итд и откако ќе се олади го сечеш на парчиња. Ако не се погоди слободно врати го да се вари уште, и после долго време се суши ваквиот сапун тоа е А да одличен е за вадење тешки дамки од облеката пиши како ќе ти испадне ок