@Mrs.Bass, благодарам за убавите зборови. Постојат повеќе начини за правење на декупаж, бидејќи секоја површина, бара поинкава постапка, кога велам површина, мислам на материјалот врз кој треба да се направи декупажот. За да не ја преоптеретуваме темава, најубаво е да се отвори нова тема, само размислувам во која категорија би било најсоодветно да ја сместиме истата. Во меѓувреме, еве уште една моја изработка, се работи за детски скрапбук (албум), изработен по повод роденденот на една мала принцеза.Само да напоменам дека ова е само дел од скрапбукот, бидејќи содржи многу страници, а големината на сликите не ми дозволува сите да ги закачам во еден пост :
@Gea ,толку убаво изгледа мајсторијава твоја со албумов, посакувам да сум пак бебе за да имам и јас таков
@Abrakadabra може и за возрасни. да се направи. Еве овој го правев за подарок за една 20 годишнина од брак. Има малку поинков концепт од претходниот, има форма на триптих и е без фотографии, само ставив рамки, за да сопствениците сами си вметнат фотографии по нивен избор. Еве како изгледа и ветувам некое време веќе нема да ја оптеретувам темава
Одлични се! По мој мерак ми е и техникава и тоа како изгледаат крајниве производи. Воопшто не е оптеретување на темава. Вакви убавини жално е да не се споделуваат.
Оваа кутија ми е направена пред некоја година, ми се погоди ептен. Порано ја користев за накит, сега во неа ги чувам кармините. Обична кружна кутија, украсена е со обична хартија во боја и некои други ситници. Нешто баш креативно и украсно што доколку имате слободно време лесно може да го направете.
@Gea слободно можиш да си отвориш бизнис со кутиите, албумите, ланчињата со се.. Ако се решиш за тоа јас ќе ти бидам прва муштерика за албум
Се мислев каде да ја ставам, но сепак мислам местото е тука, сепак користи во домот Потребни се 4 ролни (или повеќе, може и помалку, по ваш избор) од тоалет хартија, и една кутија од чевли (може и мала може и голема). Ролните може сами да ги обоите или да ги обложите со украсна хартија, исто така и кутијата. Одлична „направа“ како работната маса во домот да ви е скогаш суредена и да излгеда добро.
Феминки здраво, сакам да прашам дали имате видено оние како реси се што се ставаат како корнез на прозорци, ги има во разни бои и многу убаво изгледаат ама тоа ресите се како со срциња едно до друго..ми се напраи сеа филм у глава за такви, додуша и не сум баш сигурна дали е како корнез или не ама битно многу убаво изгледаат... ќе пробам да најдам некоја слика на интернет ако има да прикачам. Ако знае некоја каде би можела да најдам и отприлика цена ако знае би ви била благодарна...или во краен случај дајте ми идеја што би можела да си ставам на прозорците, сакам да изгледа поубаво
http://cdn.marketkonekt.com/sites/balkanbaba/docs/image_1381828422_37.jpg На овакви да не мислиш @DaCi1 ?
Хм..нешто вакво слично , овие реси се многу тенки на сликава, овие што јас ги барам се малку подебели значи ресата е подебела и всушност ресава одозгора надолу е исполнета со срциња, како пластифицирани
Na edna mnogu draga lichnost e rodenden za nekolku dena i se mislam shto da bide..? Imav ideja da napravam Angry birds igra so rachno lansiranje, no ne sum sigurna bash vo ova... dajte predlozi slichni na ovoj, no poednostavni. Kupuvanje podarok mi stoi kako plan B.