Девојки, сакам да направам сама нешто, па да ве консултирам дали е изводливо. Ќе купам материјал од женски пазар и со него ќе ги "тапацирам" столовите, а претходно ќе ги офарбам. Прашањето ми е каков материјал да земам, и како од истиот после да направам завеса ( корниза е во прашање и само на штипки се закачува)???
@Rubiii Bi ti rekla shtof da zemis nekoj ama ne znam dali ke e dobro za stolovite, a za zavesa do nekade ide... Za stolovite dobro ke e stof ama treba podebel da e a taka nema da e bas ubavo za zavesa. E sega I ne znam bas za kakva zavesa zboris. Za prozor vo kujna nesto sakas da ti e isti so stolovote ili? @Lady Phoenix mislam deka moze da kaze nesto poso taa nesto siese pravese so materijali....
@Kukla994 ја имав видено Ивана од Ајде дома ( постара емисија), и она стави потенок материјал на столовите ( сами ги направи), и од истиот закачи завеса... Завеса кога викам мислам на таа главната... Се работи за мал, стар, привремен, нефрекфентен простпр ( станче), и ко за свој кејф сакам да го спастрам без фрлање пари на нов намештај зошто е привремено решение...
@Rubiii Aa, e pa sepak mislam deka stofot bi ti zavrsil rabota. Drug materijal ne mi teknuva vo momentov...
А подебел несјаен сатен ( вака мислам се вика)? Тој материјал за фустани ми е преубав, не се гужва, подебел е бајаги, и нема сјај како сатен??
@Rubiii Da da, I toj e kako stof ama so likra vo nego. Imat stofoj bez likra a I so likra. Za fustani jas upotrebuvam so likra I tocno znam na kakov mislis
Ееее да , со ликра земам за фустани, е па можам ли ваков да земам за столовите и за завеса? И како е точниот назив на материјалот? Го има на женски пазар, 250-1м
Женски, вака. Имам дома школки, ама не знам што да им правам. Сакав во тегличка со вода и песок да ги ставам, ама не знам од кај би можел да најдам песок онаков бел ко од плажа, не знам дали се продава. Ако имате идеја за некој DIY со школки, ќе ве молам споделете.
Ако имаш и интересни камчиња, стави ги измешани во тегла. Или направи како оние украсите во Џамбо (имам некаде ставено низ темава, може да побараш). Ќе ти требаат две парченца трска/прачка дрвена, коноп, пиштол на пластика и школки. Или некоја помала саксија налепи ја со убаво подредени школки. Имаш разни идеи.
Каде можам да најдам вакви школки? Уште нешто да прашам. Сакав да направам нешто вака како на сликите, ќе ги закачам на влакно што го користат за риболов, ама не знам тоа со што да го залепам на ѕидот, без да го оштетам оти ѕидот ми е во боја. Некоја идеја?
Дaли некoј имa упoтребенo рaмки oд гoблени зa нa зид?Прaзни без сликa сaмo рaмкaтa фaрбaнa?Дa видaм.кaкo изгледa.