Тука сум овој пат за да се пофалам со рачна изработка, ама на мајка ми. Елкичка од монистра, таман за празнициве.
Еве нешто ново, кое го завршив пред два дена. Се е рачна изработка и мој изум. Ќе има набрзо и уште во фаза на изработка имам уште неколку. Куќичката служи како држач ѕа подметачи ѕа чаши, кои ги иѕработив од јута (коноп), и ружите се исто моја изработка од сатен. Куќичката и оградата и постољето се иѕработени од шперплоча. Свеќата ја претопив од обични мали свеќи во убава чаша која ја украсив со јута и малку чипка.
ova e kutijata od cipsovite Prigles ja isekov na polovina, ja obloziv so hartija i stavam nekoi raboti vnatre. Najdobro se koristo za stavanje na cetkite za sminkanje i takvi raboti, ama jas go koristam za drugo. ova e kutija od cevli, isto ja isekov na pola, ja obloziv so hartija i odozgora ja ostaviv malku otvorena. Jas vo nea gi stavam gakite, malku smesno e ama interesno, idejata ja vidov na youtube. Gi diplam ubavo gakickite i koga mi treba si vadam kako vlaznite maramici...
И јас од таква кутија направив кутија за ќеси, штета што немам слика бидејќи не ја правев за мене. И кога ќе му треба ќеса ќе си извади како влажни марамици.
Ke ve zamolam posle prikacenata slika da objasnite kako i so koj materijal go izrabotivte.....da vi ja ukradam idejata
Браво за креативноста на девојките Јас имам правено сам дрвени и пластични рамки за прозори, кутии за Hi-Fi звучници во соба и други ситни работи. Ќе ставам слики периодов.
Kutija za nakit od juta. Sama ja pravev kutijata od sperploca, t.e sama gi seckav delovite so pila pa ja sostaviv i posle ukrasiv.