http://popara.mk/2012/interesno/stari-konzervi-pretvoreni-vo-prekrasni-cvekjinja/ Стари конзерви претворени во прекрасни цвеќиња
колку се само убави морав да ги закачам, но незнам како би можело да се искористат, можеби место обична машња во која е замотан подарок за крштевка или виѓа. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vIC60GY_9w
Еве ја мојата топка ,која се покажа голема и морав и други бои да мешам и излезе шаренолико ,инаку не можев да најдам во локалново меанче прехрамбени и го направив со боја за ЈАЈЦА си се радвам како мало дете .Со тел е сликано баш нема ефект некој кој знае каков но тие се .
колку да се засуши солта, значи да не е влажна, ќе видиш ко ќе ја пофатиш ако ти се соли убо како нормалната бела сол тогаш и е доста, можи некои 5 мин.
јас имам направено вакви..не ги правев со прехрамбени бои,него со обично креди бо боја.. ставам сол на некола тврда рамна подлога,ја земам кредата(легната) и само си бојам..испаѓа многу убаво и многу е лесно.
А чекај сега не можам да сватам како, со кредата ја боиш солта или со кредата стужиш на подлогата и од тоа што ќе се "изрони" се обојува? или има некоја трета финта?
Еве една моја кутија за накит. Имавме задача по ликовно да декорираме некој предмет, па јас решив вака. Кутивчињата се направени по примерот на Мамеха, благодарност до неа. Горното кутивче е некоја бледо-розева боја, а долното бело, без никакви шари. Панделката е направена од 3 различни панделчиња, во различни големини. Сакав мрежичката да биде во друга боја, но немав ништо друго. Се извинувам за квалитетот и светлината на сликите.
во детска имав 2 цели ѕида со постери..фчера земав и сите ги извадив..сега ми е мнооогу празно..кога кје влезам у соба не се осеќам убаво..премногу е празно. па затоа ако може да ми дадете по некоја идеја за да си цртам на ѕидот..прво мислев нешто како гранки со стебло али..вака ми е собата : коа кје влезеш од врата право кога гледаш имам низ цел ѕид прозорци(од годе до доле) и врата за тераса...на десниот ѕид ми е поставен креветот,а на левата страна имам регал..до креветот ми е бирото и таквите ствари..е сега..тој ѕид кај вратата и тој кај кревето ми се празни(а ми е височка собата зашто ми е поткровје али е издигната нагоре и е многу висока)...и си мислев од вратата да нацртам стебло и од таму до средина некаде на десниот ѕид да цртам дрво(а вратата ми е во левиот ќош) е сега дали кеј биде многу натрупано ? и како да го правам дрвото ако може слики или видео некое.