Нема ваква нова тема и еве да почнам јас прва: Ќерка ми има 38 месеци и е тешка 20.1кг. Висина 103 -104 см, не седи мирна и не можам точно да ја измерам. Поздрав
Син ми има 4 години сега во јуни, висок е 108цм а тежина 24 кг, пред една недела го мерев кај педијатар.
Вие фамилијарно сте високи. Среќа мојов изгледа на татко му ќе е метнат,иначе јас сум метро и желба за растење.
Фамилијарно високи, малава ниска Јас и мм сме високи, но имаме и доста пониски во фамилија, мајка ми е цела глава пониска од мене. Исто золва ми е ниска, баба нејзина итн, свекрва ми е просечно, па ке видиме кој ген го влече мадам Синко со сигурност ке биде над 180-190
Под фамилијарно мислев ти и мт. И мадам ке извиши како ке расте. Кај мене во фамилија скоро сите да речам просечна висина само братучеда ми 1,88 не кого бог знае. Се зафркава стрико ми на комшијата вика е висока. А од кај мм мешани се просечна висина и повисоки.
Висина околу 115см Тежина 25кг Не личи воопшто на гојазно дете, расте со цело тело За еден месец полни 4 год.
Mojot e 4 ipol god. 105cm i eeedvaj 15 kg. So tezinata sekogas se borevme nikako da kaci nekoe kilce, nikogas ne e gladen
Е сега ме ставивте во мисла, вие што имате деца околу 4 години со 20+ кг Мојава е 3 год 9 месеци, има 15-16 кг. Таа килажа си ја има повеќе од 6 месеци. Ја немам мерено но е висока. Мене ми е таман, не сакам да е буцка. Се дур јаде убаво мислам дека нема место за грижа
Еве јас да ти кажам за мојата. Има 3 години и 10 месеци. Килажата и е иста т.е. 20 кг веќе повеќе од една година, но висината се менува, расте многу брзо и веќе е од 110 цм тргната нагоре. Мојата не јаде се, мака мачиме за јадење ама дете си расте. Беше буцка до кај 2 години максимум па почна да виши. И никогаш не сум ја ограничувала со тоа што смее а што не смее да јаде. Јаде и солено и грицки и благо и чоколадо и сокови. Уживај. Супер ти е детето. Олабави се мајка