Ок, ја сум очајна.. Последниве две години мојава има 13кг упс качила 500г еве на 3г и 5 месеци е 13.500 Висина си е супер, скалулец, не можам да ја пипнам, само коски ама и не јади..
Мојот околу 13 е, и нискичок е. Не е драстично помал од врсниците (ок, од некои и е), некој сантим е понизок. За јадење, во глобала не јаде. Се е со молби и лажги. Своеглав е до максимум, лошко прав. Не застанува 1 минута, трча како во струја уклучен. Жилав е многу, ама еве право штурче. Да се здрави и живи, ти пишав да те утешам дека има послабо од твоето. Јарчињава се опасни
И јас не можам висина, а едвај и тежина мерам, се молиме. Ми успеа попладне. Сега се замислив да не е многу 16. Само во движење е, трча, ровари, вози све и свашта, се пентери и мирен е само кога спие. Ама и сè си јаде, три оброци и две ужинки.
Не е многу, таман е, на мојот ребрата му се бројат. Веќе се нервирам, не знае да седне и да се најаде. Какви ужини, тоа порано некако се убедувавме, сега само слушам ‘не сум гладен’. А и доста болен беше, он штрајкува со глад со денови и слабее. Мислам да има ужини и убава вечера ќе качува ама евентуална ужина му е пола праска или јаболче. Вечера едвај некогаш ќе го убедам и тоа е малку количински. А вака супер е, сме збореле знаеш, енергичен, снажен, нема никаков проблем, па веројатно е ок.
Секако дека си е океј дечкото, а и доста се разболуваше во последно време и тоа си има врска. Моево ужина исто не јаде многу количински. Малку овошје каснува, со повторување и нудење праска, лубеница. Само за пудинг не мора да се трудам ич Е главните оброци му се добри, така фино содржајни и си ги изедува. Супер си се, дечковци
Вака кога ве читам малце паника ме фаќа.. Мојава во ноември ќе пуни 3, има едвај 11.5 кг и висока 92, 93цм. Детето е здраво право ама се си мислам дека е премалце со кг за годините. Па и висината, ја и татко и сме високи и двајцата (јас 170цм татко 186цм) гледајќи вака по другиве ко да треба е повисока. Сите доктори викаат дека си е ок детето да не се филмам пошто си е здраво и нема предиспозиции за дебелина, но што знам дека ништо не јаде мака мачиме со тоа се си мислам дека заостанува во споредба со врсниците.
Исти сме и ние,во Јануари ќе полни 3год.сега е 12 кг.90 висока,ме загрижува и мене вака читајќи,ама пак мака мачиме со јадењето,се тешам со тоа што е здрава,во ред е се,весела,нон стоп е во движење.
Слична ситуација и кај нас мајки. Во март ќе полни 3 години едвај 12кг има и 90см. А убаво количински јаде, скоро ич немам проблем со јадење. Јаде манџи, цвекло, овошје, зеленчук салати пупу. Можеби наеднаш ќе сменат и ќе пораснат.
4год за 2 дена 14.5 кг 103 см Обувки бр. 26 За 1 година качил кило ипол и пораснал 6 сантиметри.... Има некој табела за раст?