Мојава е 106 висока и 16кг. Мене слабичка ми се гледа ама викаат добра била. А си јаде, фала богу, мака со тоа одамна сме немале. Еве јас како мала сум била екстремно слаба, во книшката на секој систематски ми стои неухранета . После па со диети се расправав, еве и до ден денешен.
Пред три дена мерена во градинка, 15.300 и 106 см висока (4 и пол години)... Од 27 деца во група она е најслаба Многу сум насекирана со јадењево нејзино, незнам што да направам за да ѝ се отвори апетит и да не биде тооолку пребирлива
3г и 7м: 19.600, 108цм висок. Докторката на клиника вика како ново детенце бил, дека прв пат кога го виде пред неколку месеци 16ипол имаше...
Ако најдеш решение за проблемот да споделиш. Исти сме, како храна да не му даваме. 4 год. точно а тежок е 15 кг. Пред две недели кога беше болен слегна и под 15 Висина немаме измерено ама алиштата 104 му се ок. Во градинка исто, најслаб од сите. Знам дека е најважно да е здрав и жив, ама зошто па и најслаб?
Ако најдеш чаре за нејадење, кажувај. Мојава не е слаба (110 / 17,5кг) ама дома не сака да јаде. Само во градинка јаде и тоа убаво си јадела, а дома не сака
Исто. Кажуваат во градинка сѐ изела па некогаш и репете барала. Научила да јаде и работи што дома не сакаше да смисли. Ама дома е борбата. Проаѓа само овошје, пржени компири, макарони со сирење и кечап, ориз, риба, суви мачканици на леб и пица Ете тоа ни е менито. Манџите ѝ се "иуууу" или "бљааа"
Големата е 4 год. и 6 мес --27 кг ----113 см висока Се си јаде,немам проблем со ништо,т.е. имам проблем по благото е многу. Не е крупна физички,туку набиена е,има бутки како мама. Ние најкрупни изгледа Може се големи за оваа варијанта, ама кај нас така пали. И правам овошно малку потечно смути,и во шише и го ставам да пие.Цуцлата и е пресечена со ножици да биде дупката поголема,и така и мешам разни овошја.Ова секој ден после градинка кога иде дома пие.
4год и 3 месеци 27-28кг е тежок, а висина немаме мерено одамна. Јаде се, спречвам колку можам благо, грицки и чипсови многу ретко јаде, ама овошје, салати, месо, јајце,инсистирам( додуша се е прифатено со сласт) секој ден на мени да има. И да, освен една чаша цеден сок од лимон/ портокал дома давам само вода, други сокови строго забрането е.
21.100гр на 3г и 9м. 1500 за два месеци Ке мерам и висина периодов, зашто многууу пораснат изгледа. Облека за 5-6 купувам.
Поголемата ќерка е 4год и 9 месеци, има 21кг. Не качува многу на кг, а ми изгледа доста пораснато во висина, сепак ја немам мерено колку см е. Да ја пофалам дека е супер со јадење, на што сум ептен горда. Што спремам за ручек тоа си јаде, сезонска салата со ручекот обавезно, кромид обавезно бара со секое јадење (стар, млад, било каков), од овошје најмногу сака јаболки и ги јаде секојдневно, грицки умерено (знае да побара чипс и јаде од малечките), благо речиси и да не јаде (цело киндер јајце не изедува). Со јадење не видовме мака, да ти е мерак да и зготвиш! Малку се јадењата на кои ми забушава, воглавном јаде супер и дома и во градинка!
Мојата држи иста линија веке година и повеќе.Со нејзините скоро 16 кила на 3 ипол години е ленка манекенка.Висина е над метро ама не дава да измериме,уствари се подига на прсти кога и да сакаме,мангупка. Може слободно да ја прогласам за најголем нејадач. Ама само здравје да има,колку може нека јаде.
@mariz ајде некој совет како успеавте за два месеца + 1,5кг, јас мака мачам со малиот, слабо качува на килажа, здраво и пргаво дете е, има редовни оброци ама некако све со молење...незнам веќе што да вклучам во исхраната за подобар апетит