Od koga pocnavme so dohrana samo po ednas nasabajle i davav da cica do 6 nedeli..sega pojke nemam mleko..za tie 5,6 sati(nemav mleko..ne cicase)celo vreme placese dur da ogladnese pa da pijase.ko bevme na ad mleko preku den dva se kakase..sega so ova mleko(tetrapak)sekoja den se kaka nekos i po dvapati.
Мaјкa мене пo кaжувaњевo дететo ми личи нa глaднo. Не е мoжнo бебе oд 2 месеци дa не јaде цели 5-7 сaaти, пa вoзрaсен чoвек не дoдржувa тoлку. Мене ми е oвa зaгрижувaчкo. Не сaкaм дa те пaничaм aмa мoрa пoчестo дa јaде. Смени цуцлa, мoжеби не е дo млекoтo туку дo цуцлaтa. Мaјки менувaле пo 5 и пoвеќе шишињa дoдекa гo нaјдaт прaвoтo.Менувaј млекa, дaвaј сo шприц aкo требa не гo oстaвaј дa преплaче зa дa јaде. И пoјди уште еден дoктoр дa ве види, нaјдoбрoнaмернo ти кaжувaм декa oвoј не ти чини.
Kakov tetrapak, toa e se samo ne mleko za 2 mes bebe. Probaj nan, nas ni bese super. Sisenca od mam ili Tommy tippee ti preporacuvam.
Denes bevmr na pedijatar vtor posle bolnica..se vkupno.za.tri nedeli.sme.kacile.1100 gr.. sega.sme 4200 a.za.dva dena.ke.polnime 1 mesec. Detto.raste.a.mama slabee 'site zadovolni.))
Da se samocitiram, Nema porasnato vo cm ovoj mesec iako jas mislam deka ne e dobro merena. Doktorot rece nema mesto za panika radi toa sto porasnala 6cm prviot mesec
Мајче и ние првиот месец ипол 8цм пораснавме и не било ништо страшно сега 4м сме и 65.5цм а родилна 49цм Синко 4месеци 6350 тежина 65.5 цм висина Ако вака тераме по графиконот и мислењето на докторката ќе си почнеме со дохрана од 6м живи здрави само Сега сме само на цице
Да ја заокружам на темава 1вата година на синко ( за некој ден 1г ) порасна маженце стана . Роден 3330гр и 52см. Исписна 3020гр. - 50дена ... 5.100гр / 59см - 3месеца ... 6.600гр / 63см - 3мес. 14дена .... 7.190гр / 66см - 4мес. 12дена ... 8.100гр / 70см - 5мес. 10дена ... 9кг / 72см - почна веќе помалку да качува - 8мес. 8дена ... 9.900гр - 11мес. ... 10.700гр / 79см - 6дена пред 1година ... 10.900гр / 81см.
Денес го мереа, 6 месеци без 5 дена, 8100гр и 67цм, роден е 3330 и 51цм, ни рекоа дека е малку буцко, ама за тоа не се секирам ич, туку мислам дека е малку низок а , мислење?