на 5 месеци и 3 недели тежиме 7.5 кг а должина 78цм....син ми ич не е буцкаст, дури понекогаш мислам дане е слаб, вака цврсто дете е прави многу работи што мислам дека е мал за тоа, и навистина незнам од каде излегоа тие 7ипол килограми, висината си го направила своето.
Мамички ние вчера бевме на контрола и го мери докторкава бебулето, кога ја видов вагата бев само 50гр, качил за еден месец, он се роди 2880 со 50 сега ми е 7,400 и 66см, да не знаете од што може да не качува си јаде најнормално, на мајчино млеко сме сега почнав и по малку кашички да му давам...
да не си на некоја диета затоа што и јас претходниот пат кога бев на контрола бебето качил малку и немав доволно млеко а сега јадам се што можам,па и добро е на 5 месеци да има 7.400
Не сум на диета најнормално си јадам, не викам дека не е добро ама чудно ми е дека нема ништо качено, а млеко си имам исто мене ми е да не не е во ред нешто што не качува, ама па најнормално си е бебето се смее, јаде, гуга...
Не бе Мравче како може да не е во ред...си цица си јаде кашички...Мое мислење е дека му отишло во должина и затоа малку покажува на вагата.Сега интензивно си раснат. Немај гајле
пред две недели 7700,е сега треба да ја мерам дали има качено,зашто слабо јаде,имаме дома вага ама многу мрда и неможам прецизно да ја измерам
Ние вчера прв пат го однесовме синко на контрола,на 2,5 месеци тежи 7080 kg а во должина 68cm,само си цицка и вечито е гладен.Буцко мој убав!
Ajde i nie da se pofalime... Na 2 meseca i 10 dena- 5,300 kg. (se rodivme tocno 3kg).Do pocetokot na 3ti mesec ke ja duplirame rodilnata tezina. Buce mamino <3
Пред 6 дена т.е на 15 овој месец бевме на контрола на 3 ипол месеци и напреднавме и ја дуплиравме тежината и сме 6660кг и долги 62см. мислам си е таман Се роди 3200 со 50
Колку е нормално да има покачено бебчето во тежина на две недели, на првата контрола во советувалиште?
Кај секое бебе е различно, кај мене на 1 месец на првата контрола имаше качено 850 гр. а предходно ми велеа многу мајки дека нормално е во првите месеци да качува по 1 кило до 1.5 кг и јас бев многу уплашена мислев дека детето не ми напредува многу, ама педијатриве ми рекоа дека е супер, баш како што треба си напредува, ми велеа дека од 600-800 грама е нај природно да качува на килажа на почеток
На две недели, максимум до 500г. Првите месец дена треба да има добиено 600-800 г во просек, максимум кг.