Родилна : 3400, 51 см Пуштени од болница: 3200 Мерена точно на 1 месец: 3760, 55см. Докторката вика на 2 месеци да се обидеме да има 4500 барем. Јас сум некако незадоволна и разочарана, оти сум претворена во дојка, она цица кога сака преку ден и колку сака, навечер трипати се буди за подој а пак некако малку е напредната или ја сум неписмена. Млеко имам и одмолзувам бар 60мл плус навечер допива со капки. Се надевам наредниов месец барем 600 грама ќе нафрли.
Супер е бебе! 560г ставила за 1месец, зарем е малку?! Не сите ставаат по кило и над кило првите месеци, некои и никогаш, солидно се поправила, нема потреба никој да ти ствара притисок. Уживајте и без глупави стресови. Викаш виси на цице, но не е битно само да виси, следи дали јаде, но и ако си е весела, полни пелени, спие мирно, барем 2ч сврзува сон, се си е супер
Бебе за еден месец придадел 1кг и 200гр мама пресреќна родилна : 2900гр за еден месец 4100гр е сега веќе личи на бебе
Да ни се здрави и живи нека ручкаат. Кога ќе почнат да трчкаат а и ние со нив, и тие манекенки и ние манекенки
А дали се слуша голтање кога цица? Оти може само да си дреме на цицка, а малку да цица Кај мене беше така. На почеток малку цицаше повици потегни, да сега веќе ИЧ не пие, не слушам голтање За млеко и после 6 и кусур месеца имам и тоа доста , млекара сум, ама дете не цица само си дреме на цицка замена за цуцла му е. Според мене не голта.. .оти логично е да се слуша Ако си загрижена уведи си и ад плус. 6+ 8500 сабајле мерен. Месецов немаше многу турено,650гр,се надевам така ќе продолжи
Родилна 3700, пуштени од болница со 3550. На 1 месец 4900. Денес точно 2 месеци 6 300. Ми расте буцко мамин