Presno vcera merena : 3ipol meseci 5600g i 62 cm....rodena ( 2790g i 50 cm ) Trebase na 3tiot mesec da ja duplira tezinata neli ???? Najtocno vo dolzina ke ja izmerat na seldniot pregled vo vtornik sega pa ke si popravam
Денес се меревме 6300...( 3 месеци и 6дена) Педијатарот ми рече супер е ама ме не ми се бендисува баш... Последно е мерен на 19 минатиот месец и беше 5900 ...Некако малку ми е јез да е неполн месец ама пак... Три храни сменивме овој месец мо0жеби затоа
На 9 месеци и една недела - 10,6 кг и 75 см. Веќе почнав да пишувам во килограми, во грами многу е 10600.
Се мерев на вага имам 65 а со него 74,5. Значи една недела пред 6 мес има 9,5 кг????? На вакцина во вторник па ќе видиме дали е точно ова,некако не ми е верно
на пет ипол месеци бевме 7860, сега на 6 месеци и 10 дена сме 8360 и 65 см некако малку ми има ставено за нецел месец, а таму не ми рекоа ништо, дури и ни листа на јадење не ми дадоа, само ми релжкоја дека можи да се почне и со зеленчук а на колку месеци со како појма немам, а ни жолчка од колку
А колку сакаш да стави на килажа? Првите три месеци се оние во кои качува повеќе од 500-600г месечно, а подоцна е премногу. И 100г се доволни во 6 месец. Сметај ја тука и висината/должината, и тоа се важи, не само тежината. Плус стануваат поактивни и повеќе трошат, па нема да добива многу на тежина. Најбитно е да е здраво и право. А за јадење, ѕирни во темата за исхрана, пак ја постирав табелата што и како смее да јаде, па прочитај
Супер си е детето, гледај да си јаде овошје зеленчук, што ќе ти е дебело дете и јас така се чудев аа ќерка ми а се си јадеше , но таа во висина си расте повеќе, а и од 6-7 месец веќе нема да ставаат толку на тежина, по година понекогаш ќе се случи и да не стави ни грам за зеленчук , морков, компир , брокула се дава најпрво, а жолчка никако сега рано е, по 10ти месец
anule одлично си напредува јунакот Јас за жолчка знам од 7 м може по пола па постепено цела до крајот на месецот