Машала бебе Он си е супер, а тебе те жалам, до проодување раце ќе ти паднат со толку тешко бебе. Почни некој ред да му правиш сега на цицање,спиење,буден период и малку луфта нека има меѓу подои..доколку можеш Мојата така нон стоп цица и нон стоп кака и има проблем со стомачето од толку млеко и во круг се вртиме
Уште сега имам многу мака и во половина и грб царски со спинална бев, ама што да му правам. Се случува некогаш само 2 мин да цица и заспива на пример, па да побара за 1 сат пак, обично на 2 сати ни се подоите ретко на 3 а тоа ако спие 3 сати и тоа е еднаш навечер, колку што можам секогаш одложувам цицање но си бара лаком е, уште од болница сакаше да цица, ама најискрено се плашам малку Исто со какањето и со стомачето, кака по 5-6 пати сега и мн моча и си има и грчеви сеуште сега се намалија но пак пред какање поплакува.
И ние сме толку родени ама сме сега 3 месеци. Ќе сакаш да споделиш како идеше растот во висина и тежина до сега?
Понатака ке се извишува, ке стагнира, па заби, па маки, нека си расте дечкото нека цица, нема да стане гојазно не се грижи. А машала ств супер напредува, синчето исто на цице само беше, родено 4400, тек на 3ипол м беше 7300, а на 2 беше некаде 6300. Понатака си имаше периоди каде стагнираше. Јас после 3м давав да цица на 2ипол 3ч, дека ептен повраќаше и морав поголема пауза да му правам.
Те имам читано знам дека и ти имаше родено големо бебе фала за одговор. Ова моево па и не повраќа фала Богу, досега 1 или 2 пати ако има така малку подвртено, пробувам да му ги одложам подоите колку што можам.
Затоа и така си напредува... Мојов да не повраќаше и он така ке тераше, ама убави млазови на секое... секој ден до 6,7м така...
Fala, bev malce zagrizena. Site imaat golemi bebuski tuka. Ama nie sme rodeni vo 32a nedela i bevme eden mesec vo inkubator.
Не му се секирај, супер сте штом убаво качува, па нормално помалечко да биде, помалечко се родило, ќе си надокнади, ете веќе дуплирало и повеќе. Моево е 1310 родено, 29+4 недела, пред 1 месец, на 10 месеца 7.54кг беше, ми викаат супер бил. На 3 месеца беше 3.33кг. , на 4 месеца беше 4.44кг.
Fala uste ednas. Polesno e koga slusas i drugi so slicni iskustva. Tvoe isto taka super napreduva, ne se grizi.
Не се грижам веќе за тоа, битно е да оди напред да не намалува/стагнира и да се здрави и прави бебушки, а ако биде на мама и тато моево ќе надокнади со тежина кога ќе порасне дефинитивно.
НА 3 ипол месеци бил 3390, на 4 ипол 4100, на 6 ипол 5500 Висина немам запишувано. Колку има твоето сега?
Nemam zapisuvana visina, rodena bese 41cm. Pedijatar nema za merenje na duzina pa ne znam, ama mislam okolu 53-54cm da sme.