ko taka moeto najmalo...na 10 meseci i dva dena bese 9.250 a visina 74cm [mod-kirilica:3bgh2z6h][/mod-kirilica:3bgh2z6h]
ние денес бевме на систематски, и синко тежи 8940 гр, и е долг 74см додуша од прилика како шо рече сестрата, не стоеше мирно да го мерат пиштеше , цела болница го слушна а пак др ми викаа: аа мајка мн малку е напреднат од минатиот пат, само 400 гр????
А за колку време ги качил тие 400 г? Инаку, твоево е супер за возраста, па син ми на годинка беше 8600. Ако оди кон триплирање на родилна тежина (освен ако не е родено повеќе од 4кг), немаш гајле. И докториве збеснале. Должината не ја рачунаат во напредување на бебето?
е ајде де разбери се до докториве. инаку синко се роди 3050, далеку од 4кг, еххех а овие 400 гр ги стави за некаде месец и нешто, ама пак во мегувреме имаше некој вирус стомачен и 5 дена ништо не јадеше и јас мислам дека е супер , искрено не се замарам веке со тоа што кажуваат др, важно синко е добар, здрав и весел
И синко за 2 месеци 500 гр а во висина +7 цм Малку ама ми рекоа дека супер напредувал... Не баш.. само го нудам по цел ден да јаде и две лажици и толку се гади и не отвара уста...
Rodeni sme 3060 iskocivme so 2860 7 meseci 7100 70 sm gluvce malo ama ja meram ovie dve nedeli lapka pa ima 7700 a i mesto ne ja drzi kako da se popravi
Nie sme 5.5 meseci i imame 7kg.Se rodi 2.700,i 47 dolzina...sega ne i ja znam dolzinata sigurno no koga imavme sistematski pregled pred edno mesec dena bese 63cm...
Denes bevme na vakcina (hep.b),ne merea i se zagriziv.Samo 100 grama i 2 sm za 3 nedeli Inaku si ruckame najnormalno,aktivni sme,veseli...