7 meseci i sme 70 cm i 7200 g Me zagrizuva kilazata navistina se mislam da ne mnogu slaba Inaku sme mnogu aktivni po cel den sme vo pokret.... Sto mislite vie mami???? Inaku rodena e 2790 i 50 cm
Јас да се дополнам и да си кажам дека вчера бевме на педијатар да го измерат и не сум воопшто задоволна, ова погоре го кажав мислејќи дека е толку со килажата ама сум била грешка, за месец ипол ми има ставено само 90 гр. , педијатарот вели добар е, а јас како добар кога и минатиот месец беше толку скоро, па ми кажа дека не мора секогаш да ставаат откако ќе почнат да одат може да се деси и да не стави ич.....значи пред 1 месец и половиа беше 8.100 и сега на 12 месеци без 10 дена е 8.190 многу малку ми е некако.....а да си кажам и дека мн.слабо ми јаде во последно време, не е ич по јадењето, ако не му понудам јас да јаде тој цел ден ќе си игра и свирка, значи многу ми одбива јадење, не сака ништо да јаде освен благи работи, чоколади, торти, кога виде такво нешто на маса зајдува од среќа и отвара уста, а за неговото јадење ја запечатува устата и не сака да јаде, па се молиме по цел ден.....
правилно напредување во тежина нас ни кажаа родилната тежина помножена со три до 1 година треба да има толку
Епа родилната тежина ни е 3.250 x 3 = 9.750 А ние сме 8.200, уште 10 дена ни остануваат до годинката и сега??
Kalias stom dokt.ti rekol deka si e super detteto togas ne se sekiraj...znam majka si i ti kako mene mislis se mu e malku i nikogas ne jade kako sto treba i kolku e dovolno.....a ne znaeme navisti a kolku im e dovolno....jas dobiv sovet od patronaznata deka dete gladno i zedno nemoze samo da se ostavi nema da trpi ke si pobara......ti maka macis so jadenje jas maka macam so tecnosti osven ad nesaka drugo nisto da mi pie a eve uste 8 dena i 8 meyeci ke punime....na sila nemozeme da gi nterame mozeme samo odbivnost kond odredeni raboti da im stvorime
Оди на страна 22 од темава каде постирав крива за правилен раст на детето (последната слика) и ќе видиш дека твоето бебе е на долна граница но сосема нормално. Не се загрижувај многу.
Денес бевме на контрола 9,800 кг сме тешки а високи 73 см п.с. Калиас не се грижи ,и мојата прва цурица исто така како твоето напредуваше ,слабичка е ден денес ама крвната слик и е одлична
^ Зависи од тоа која е родилната тежина на бебето. Во првите месеци качуваат од 800-1.200 гр.месечно. Малата моја на пр.на 3 месеци беше околу 6.500 гр-6.800 (не се сеќавам точно)., а родилна тежина и беше 3.800. Значи од прилика по 1 кгр.месечно си качувала. Понатаму качуваат по помалку.
Муцето на мама се роди 2800, од болница излеговме со 2660, а денес бевме на мерење (имаме точно 2 недели) и сме 3130гр. А за должина не знам зошто, ама не не измерија. Веројатно ќе не мерат на месец. Инаку се роди 47 долг.
9meseci i3dena tezina 10kg a visina 80. Za 4 meseci kaci 2kg normalno e? Dr mi veli odi vo visina i toa poveke od max.