jas sum malku zagrizena mojata bebuska e popravena 260 gr za skoro 3 nedeli ili na skoro 5 mes. tezi 6660 gr.....sto moze da e problemot...inaku e na doenje, a vo poslednive dve nedeli imame problem so noseto i potkasluvanje.....sto da pravam za da napeduva poveke....inaku pri doenje ja forsiram so kompresii na gradata, sto pocesto ja nudam da cica itn....i neznam dali e glana zosto noke mi spie i po 7 casa neprekinato...a od druga strana ne napreduva mnogu....sekogas koga place za jadenje i davam...sto da napravam...????? please help (sorry za latinicata nemam mk podrska) samo da dopolnam, rodena e so 3100n gr, a od bolnica izlegovme so 2930 gr...50 cm....na 3 meseci bese teska okolu 5900 a 60 cm...
Мамица и син ми првиот месец се имаше поправено само 300 гр, што беше многу малку и тогаш лекарот ми рече да почнам со ад млеко. Иначе и јас се зачудив затоа што син ми навечер спиеше, плачеше понекогаш но се смируваше и спиеше. Сакам да ти кажам дека ако спие не мора да значи дека не е гладно бебето, син ми и гладен спиел. Консултирај се со лекар може ке треба и ад млекце да и даваш, и пошто има 5 месеци, можеш да почнеш и со кашички како за почеток, јаболко, банана .... Се надевам дека ти помогнав
Убаво кажано,само да се надоврзам Бебињата период станираат со тежина и качуваат маку и на висина,треба да растат нели... Моето бебувче првиот месец 1,500,вториот 1,200,па 1100 ,па 1000 Е од 4ипол месеци до 6 само 500г???И нормално бев мнооогу загрижена ,не сакаше да јаде,млеко имав многу,почнав да паничам Докторот(педијатар) ми го измери и имаше 74цм ,ме убеди дека мора во висина да качува не само во тежина Сега пак убаво си напредува по 700-800г месечно,буце е
Denes bevme na sistematski, onoj na 9 meseci. Teski sme 7,850 i dolgi 68 sm. Spored mene malce sme slabicki, jademe ama mn.sme temperamemti, na gaz ne sednuvame Krvnata slika e ok,pa zatoa ne se sekiram mnogu.
Се роди 3730, и 50цм Денес на 5 месеци 8200 тежок, а должина пред еден месец беше 61цм (тогаш последен пат го мереа)
мамички ние на 6 месеци имаме 6280 кг и сме 66,5 см долги инаку родена е 2860 и 47 см.. педијатрите велат добро напредува ама јас сум уплашена многу ми е малку..
Михаела немој да се грижиш секое бебе е своја приказна, ако јаде има добар апетит и ако е здрава, има јак имунитет тогаш ич да не бериш гајле. Сега нормално секое бебе има различен организам.
ти благодарам за утехата RHS, досега да не ја подречам добар и е имунутетот... истото ми го кажува и др Маргарита, навистина го ценам нејзиниот збор бидејки ја сметам за многу стручна и искусна докторна... ама сепак мислите си го прават своето и кога ке видам др бебенце на наша воздраст ми изгледа како џинче спема малата моја
Ние за точно 1 месец сме поправени 1100 грама. Излеговме од болница 2950, а денес сме 4050 грама. За должина не знам
Доцниме бајаги,се нешто се одложуваше или ние настинати или од таму не враќаа На два пати ја примавме 2 рата од 3 те,па пролив,па вирус,слабо железо и така,сега се оправивме па да примиме Еве денес конечно 3 та од 3те ,до сега од овие немаше реакција,се надевам и нема Следна ни е хепатит ,треба за еден месец јас за два ќе го носам
Инаку наредниот петок правиме 10 месеци имаме 9кг и 500 гр и сме 74 цм,е сега му доаѓа 200 г помалку од пред две недели,на две различни ваги е мерен,сега без алишта тогаш со Ама ...не е битно незнам што да мислам машала потежок ми е сега