На месец кај матична измерен 4 800 ( ми падна чудно 700гр , очекував поеќе спрема него што го гледам , и спрема алишта , обравчиња , сепак не го премерив дома ) Денес на 1 Месец и Две недели во диспанзер 5 700 ми беше чудно мн разлика , а две недели од последно мерење два пати го мереа на мое барање Е дома одма го премерив речиси исто и ќе се водам по таа тежина Значи *Роден 4100 , испишан °4 080 * Месец и две недели °5 600
Да и јас баш се зачудив кога не испишаа ама она лакома е многу а само на есклузивно доење сме не и давам ад.
Родена 3490гр. 50см Испишана 3280гр 1 месец 4290гр За една недела сме на контрола кај др таму ќе ја мерат колку е долга, ова јас дома си ја мерам
Ние сме 3.560гр, 53цм родени. Сега сме 9м а сме тука негде и ние со тежината +/-. Јас мислам дека си е супер, вака бебка си има обравчиња, мешенце и бутчиња. Таман ми изгледа. Не ја гледај толку тежината, вака на изглед како ти делува. Плус ако е доста активен и од тоа може да качува послабо килажа. Со висина како е. На крај краева битно да се живи и здрави. Дебел, слаб ќе си пораснат како и да е
Za OD OKO si e super bucko go vikam , no nekako spored drugive bebenca tuka sto se izjasnile majki malce mi dojde.
Епа немај гајле тогаш. И јас едно време читав и се замислив, ама педијатар си вика супер дека си е. Плус и си ја гледам добра си е. Па и во споредба во живо со други бебчиња е поголемка. Така да секогаш ќе има и поголеми и помали од нив, и тоа е нормално. Синко беше 3.200 роден, на 1г беше помалку од 10кг, а исто буцко си го викавме( а вака ако гледаш има бебчиња и на 4м со 10кг). После наеднаш се извиши и беше слабичок, али еве го 8г и добар си е и сега. За ќерката си викам и да не триплира до година не е страшно, не и е мала родилната 3.500-600. Има бебчиња од 2 па до 5кг што се раѓаат и секое си е приказна за себе. Битно бебче да е живо здраво, весело. Па ќе си пораснат со време
Тамам си е. Моето е родено 3280, на 8 и пол месеци имал 8540. Сега е 10 и пол и има околу 9400 и како што ми се гледа, најверојатно на 1 година ќе триплира тежина.