Родена3490гр. 50см Испишана 3280гр 1 месец 4290гр 56см 2месеци и 4 дена 5660гр 3месеца и 2 дена 6410гр 4месеца и 1 недела 7360гр 5 месеци 7710гр и пол 68см 6 месец 8210гр 7месеци 8480гр
Хахах.. Кичмата ми знае Не можам да го држам подолго од пола час. Па го легнува, да одморам, па после го земам пак Легнати за доење и заспивање.
Машала пупу @Oneo , мојава толку тежи сега на 6 ипол месеци. И среќа почна да лази па 90% од времето е на земја, инаку не се додржува. Собира он залихи за да троши кога ќе почне поактивен да биде на земја.
Многу е тежок и дека не седи уште потешко. Доктори ми викаат многу било и да почниме со кашички, демек да не накачува толку. Според книги оваа килажа треба да ја има на 1год. Ах тебе лесно ти е штом лази хахаха..
Роден 3700гр. 52цм. Испишан 3400гр. 1месец 4320гр. 2месец 6260гр. 3месец 7800гр. 4месец 8900гр. 4ипол 9200гр. 68цм.
Roden 3300 Od bolnica izlegovme so 3020 1 mesec 3490 Malku e kacen na kilaza ama mi kazaa deka ne e strasno sekoe bebe razlicno, on imase zoltica pa piese po 2 3 pati bekutan caj i togas malku kaci posto samo mocase da isfrki zoltica i plus cajot ne e hranliv na prviot pregled po 26gr kacuvase ,pa namali pa sega na posledniot po 20gr .. dodeka ne paga na kikaza mislam deka e okej,ke vidime ovoj mesec kako ke napreduva.
Мартин ептен ја убрзал на почеток работата, во напредување не можеме да го стигнеме Ама во килажа на 4 мес сме биле тука-така. Да, кичмата знае и неспоредливо потешко станува кон 6ти месец кога ќе почне да се фрла по се' и сешто и ко црв да ти мрда во раце Држи се.
Хахаха.. Дааа, тука е некаде со врсниците со килажа ама е многу помал роден од сите. Ама не сака да биди поназад во ништо хахааха.. Лелелле... сега барем мирен е, си разгледува. После појас за кичма ќе барам хаха.
Мене појас уште сега ми треба, а 5кг е тек... Како се спревуваш ти со 8кг и во раце незнам, браво ... Се надевам 8 коа ќе биде веќе бар ќе седи ќе се заигрува малку, неможам да замислам 8кг и во раце како сега...
Хахаха.. Ехе 5кг дури имаше со два прсти се држеше Сега има моменти кога не сака никаде да лежи, е тогаш готово мислам паѓам. Па и сака да разгледува, да шета. Правам и многу работи низ дома со него во раце. Тој пресреќен се смее, мене ми се плачи од кичмата
И ние сме исти па сега дека е веќе ладно и не седиме на тераса и се задоволува само со гледање низ прозорец и си гуга, си кажува нешто кога ќе застаниме