Родилна ни беше 3100,испишани со 2900. На 6 месеци сме имале 6.400. Сеа на 9+ имаме 8кг. И јас се нервирам со килажава ама битно да се здрави
Deneska se iznervirav i jas Ja dojam 8 us davam ad megutoa vekje podolg period ne saka da pie AD Pocnabme i so kasi pred nekoj den Se obvinuvam samata sebesi da ne gladno detevo
@Vincent На 6м треба да ја дуплира родилната тежина, значи твоето бебе добро напредува. @Bubble91 Исто и твоето. Во последните 3м доаѓа по 500гр да напреднало што е супер за тие месеци. Сега наредните 3м уште помалку ќе напредува во тежина, и да стагнира пак не е загрижувачки. Не се опседнувајте толку со тежината. Битно е да ви напредуваат, јадат, полнат пелени и се весели. Тие се знаци дека бебето оди во добра насока. А дали 200 или 500гр за месец, не е битно.
Ниту дуплиравме до 6ти ниту триплиравме до година, а ќерка одлично се развива и докторката никогаш ништо не спомнала за килажата. Родилна ни беше 3.500 а сега на 13 месеци 9.200. Задоволна сум
Јас ексклузивно дојам од сам почеток, ад не ми прифати само неколку пати дадов првиот месец. Моментално имам воведено 3 оброци и си јаде онака во нормала, а јас нема ден да не помислам дали имам доволно млеко Она е премногу активна,си полни пелени, расположена ама тоа е мајки сме и се мислиме децава дека ни се слаби и гладни, дури сега ја сфаќам мајками како и било
Еј пријателче па кај си ти Ние скоро година и пол, 8 килца. Ручкате или се ви е поинтересно од храната како и на мојава манекенка?
Llelel neznaev dekanima tema i za kilazava, pa malku nekoja stranica chitnav i mi uteshi deka ne e samo mojata crv ... Rodena 2730 od bolnica 2500 izlegovme , ushte tamu,pochnala da nejadi ... 1 mesec 750grama 2mesec 580 grama 3 mesec 350 grama Glavata moja ke otidi od sekiracii Sega 4 ov za 2 nedeli 210 pa zenska stagnira ne stava ... Maka macham.i so cicanja a shsishe nesaka za ziva glava ... Za visinata sme super mislam , 47sm se rodi , sega e 60 sm Neznam dali ke gi duplirame 6ti mesec kilogramite ... Daj nekoja neka pishi neka me uteshi
Значи мојата за роденденот беше буце со 7500. Абе оптичка варка си со сликиве значи Да сги споиме нашиве штурци.
Јаде си мојава сѐ, само млеко не пие. Ама многу е активна значи секунда не застанува. Вака супер си се развива.