моето бебче е 3 месеци и е тешко 5250 ,а се роди 3300 дали е доволно мислам дека му фали уште некој грам
Se izvinivam za latinicata ama pisam od mob.moeto be be. E 5220 denes napolni tri meseci.se rodi 3300.vo globala napredokot ne e los, no vo posledno vreme ne naoreduva so ist intenzitet. Malku sum zagriEna
На почеток бебињата одат наеднаш многу нагоре со растење а потоа се смируват и растат постепено,вака ми кажа педијатрата за бебушка моја,бидејки секој месец по едно кило стававме а последниов месец само 600/700грама. Нормално е.
Kerka mi nikogas ne kacila tocno edno kilo, sekogas po 800,900 grama. Posledniot pat imase kaceno 630 grama. Pedijatarot zadovolen i jas oti pelenite ni se teski, redovno kakame i si cickame koga-kade i kolku saka. Bez griza. Se izv za lat
денеска го носев малиот на контрола на 2месеца и 3дена и сме напреднале 1800грама сега сме точно 6000грама тешки, докторката ми рече да го ставам на диета и како бе да го ставам на диета единствено да не му давам да цица
родилна тежина 2600гр излеговме од болница 2450гр после една недела 3кг после две недели 3440гр после три недели 3770гр последната контрола еден месец и два дена 4150гр ептен сум задоволна како напредува, и педијатар ми вик. мормално дека бебето ќе има толку грчеви ког. толку млеко пие.јас не гледам два сата да почекам па да му дадам да цица го дојам кога тој сакаа секој саат.
машала буцко ич да не се секираш супер си е бебушот.лакомо си е па после му е тешко.килажата се кажува . терај си ко досега а грчевите ке минатза месец два.нема ни да се секаваш на овој мачен период
ти благодарам мила, да тоа ми е утеха кога гледам дека напредува многу добро зашто се роди многу мал и многу се плашев. ама сега фала богу мбогу подобро е и све ќе трпим и ако седиме цела ноќ и не спиеме. поздрав