Mamicki, koga im davate mleko , a imate vovedwno tri obroci ? Mislam namajcino mleko Dali im davate sekogash k9ga baraat?
И јас тоа се мислам, 10 месеци сме ни кажаа да воведеме и ужинки и незнам кога би цицало бебето? Докторката вика само сабајле и навечер е доволно, но ние сме 7 800,900 кг и некако слаба е на килажа а се си јаде
Кога сака цица од ко е роден, ред нема. Јаде и одма “цица”, “цица” па одма јаде, кај нас тоа не се гледа. Во наводници зошто обично е само мазење, ретко full feed. Иначе има 16 месеци и јаде по три оброци и две ужинки. Тоа е моја филозофија, иначе можете да му воведедете ред кој вас ви одговара.
Роден 3.220гр / 50цм - Испис 3.060 1 месец 4.600гр / 54цм 2 месеци 5.550гр / 59цм 3 месеци 6.160гр / 60цм 5 месеци 6.950гр / 66цм 7 месеци 7.600гр / 69цм 10 месеци 8.500гр / 73цм Сега има 13+ и има 9-10 кг ( не сум го мерела )
Роден: 3350 - 51цм 1 месец: 4200 - 58цм 2 месец: 5900 - 61цм 3 месец: 6800 - 63 цм 4 месец: 7200 - 66 цм
Dali posle obrok, kasa na primer za pojadok , posle pojadok vasite malecki saakat da cicaat vednash ?
Мамички ние само што наполнивме 7 месеци но од 6 месец не мрда со килажата стои на 6100, намалени се и полните пелени, многу сум загрижена. Педијатарот не советуваше да дадеме капки за апетит бебевит и да воведеме жолчка. Дали капкиве се добри, секој совет е добредојден
Не сме биле само ние, моето исто нема ставено килажа, дури ми изгледа и ослабен малку, можеби е издолжен. Исто сме 7 месеци. Баш мислев во понеделник да ја прашам матичната, бидејќи мене и малку ми јаде.. јаде од малите тегли пола за појадок, пола за ручек. Дали и тоа ќе го изеде. Ќе ти пишам што ќе ми каже. Нормално е да ставаат помалку од првите месеци бидејќи се активни, ама сепак ич да не ми стави?
Исти сме и ние со тегличките, се молиме за пола тегличе. А вака е весела и активна само слабо полни пелени и стагнира со кг. Се опседнав со мерење, секој ден 6100 веќе на психа почна да ми мава
Малку грешка да не ти се мерките? Велиш има 6 мес, стагнира со килажа, а има 10кг и скоро 80цм. Мерките ти се како за дете од една година.