Џинче Немам претстава како изгледа бебушот На сестра ми сега ќе прави 4 мес и е скоро 6 кг , 60 цм и кога ќе ја видам ми изгледа огромна, а тек па твојот бебуш , а мојава па да не зборам 7 месеца е , уште малку 7 кг @Ano бебушко да наплати и за бато
Купувам облеки за година ипол двеНишто не го бере во бутките, морам само тренерки и пижами да го облакам. Се му е тесно. Дури и капи носи за 4-5 годиниНека ми е живо и здраво, ама од раце не се симнува и не се додржува.
Еден мора да го држи бебето, друг да мери. Многу претаат, а ногата треба да е исправена. Со кројачко метро или пак метално.
Здраво Да прашам дали некој има слично искуство. Родена е 3120гр, исписна 2950гр. Во 3ти, 4ти и 5ти мец качуваше по слабо по 450гр (пиради Рота најверојатно) , имаше слузави столици и не прими трета доза. Потоа столиците се регулираа. Излезе и интолеранција на лактоза,само на доење беше. Сега е 10+++ и 8кг. До 12+ нема да триплира тоа сигурно. Ја мерам, од прилика качува по 500гр за мес ипол. Да напоменам и проодена е некаде од 9 ипол мес. Дали има место за грижа и паника со кг или?
Син ми е 5.5 месеци, денес бевме на контрола 71 цм висок, 6300 г само на доење сме сеуште. Некако малку ми е килажа по ова што го читам тука.Педијатарит кажа ок е.